28.07.2024.

05:48

Foto: EPAIMAGES

Sport

Srbijo, Mikec puca za medalju! Evo kad i gde možete da gledate!

Mikec, srebrni iz Tokija, juri prvu medalju za Srbiju u Parizu, a prenos možete da gledate na TV RTS 1, ali i tekstualni u blogu uživo našem portalu Informer.rs.

Mikec je veliki favorit u finalu pošto je u kvalifikacijama, u konkurenciji 33 takmičara zauzeo prvo mesto. Olimpijski vicešampion iz Tokija, "upucao“ je 584 kruga, što je za tri kruga bilo bolje od drugoplasiranog Italijana Federika Maldinija i četiri u odnosu na trećeplasiranog Nemca Kristijana Rajca.

Informer

Što se tiče pravila takmičenja u finalu discipline 10 metara vazdušni pištolj, maksimalan rezultat iz jednog hica iznosi 10,9 poena za pogodak u sam centar, a što je udaljenost veća to i rezultat pada za po 0,1 krug. U prvoj fazi finala puca se pet puta, posle čega se pravi prvi presek, a zatim još pet puta, nakon čega kreću i eliminacije. Od tada, pa do kraja finala, posle svaka dva hica sledi eliminacija u tom trenutku najslabijeg takmičara u zbirnom rezultatu sve dok na kraju ne preostanu dva najbolja strelca, koja nakon završnih hitaca odlučuju oko toga ko će uzeti zlato, a ko srebro.

Raspred takmičenja svih srpskih sportista možete da pogledate OVDE.