28.07.2024.

06:22

Foto: Starsportphoto

Sport

Otkažite sve obaveze! Srbija i Amerika oči u oči, evo gde možete da gledate spektakl

Košarkaški blokbaster možete da gledate na TV RTS 1, ali i tekstualni prenos na našem portalu, kao i sve naše sportiste tokom takmičenja do 11. avgusta. 

Videli smo "orlove“ protiv SAD u Abu Dabiju, bilo je to dobrih petnaestak minuta, gde smo parirali "drim timu“, a onda su nam pobegli brzinom svetlosti i bila je to ubedljiva pobeda selekcije Stiva Kera. Ali, to je bio Abu Dabi, prijateljski meč, ne sumnjamo da je prekaljeni stručnjak Svetislav Pešić imao šta da sakrije od ljutog rivala, pa nas u prvom kolu čak sasvim druga priča. Selektor ne želi ekipu da opterećuje Amerikancima.

Informer

- Ne mislimo previše o Amerikancima, stvarno ne mislimo. Mi želimo da damo najbolje što možemo u datom trenutku. Prva utakmica je važna, ali se nadam da neće biti odlučujuća, u bilo kom smeru ona otišla - rekao je selektor Pešić.

Informer

Nikola Jokić deluje briljantno, Bogdan Bogdanović je izašao iz manje povrede, ali on je lider naše ekipe. Znamo koliko može Vasilije Micić, motiv i želja nisu sporni,  mada tokom priprema nije bio na najvišem nivou. Ognjen Dobrić je važan šraf, dok Filip Petrušev grize u odbrani i napadu, a to su primetili i navijači koji su bili oduševljeni njegovim partijama tokom priprema. Aleksa Avramović je tip igrača koji je potreban svakom timu, on je ekipi držao motivacioni govor pred Amere u Abu Dabiju, a ne Bogdan ili Jokić. Nikola Jović se oporavlja od povrede, dok je Nikola Milutinov alternativa za Nikolu Jokića. Selektor Pešić je za Dejana Davidovca rekao da je on možda i najvažniji igrač "orlova“, pa šta reći nakon toga. Podjednako kao i ostali igrači jedva čekaju da izađu na parket u dresu Srbije na najvećoj svetskoj sportskoj smotri  Uroš Plavšić, Vanja Marinković i Marko Gudurić.

1.kolo (27. jul)

Južni Sudan - Portoriko 11.00
Srbija - SAD 17.15

 
2.kolo (31. jul)

Portoriko - Srbija 17.15
SAD- Južni Sudan 21.00

3.kolo (3. avgust)

Portoriko - SAD 17.15
Srbija - Južni Sudan 21.000