30.07.2024.

20:40

Foto: Rukometni savez Srbije

Sport

Izabrano novo rukovodstvo RSS! Jankov na čelu Saveza

Radi se o čelniku Rudara iz Kostolca, koga je predložio Rukometni savez Centralne Srbije, a koji je dobio jednoglasnu podršku delegata Skupštine. Jankov je na tom mestu zamenio Milenu Delić, koja je nedavno podnela ostavku na tu funkciju

Takođe, na vanrednoj sednici Skupštine izabrano je potpuno novo rukovodstvo RSS. Primarno su usvojene ostavke dosadašnjeg predsednika Skupštine saveza Dragana Bukvića, kao i predsednice Delić. Uz njenu ostavku, razrešen je i Upravni odbor RSS kojim je ona rukovodila.
- Nije ni malo lako preuzeti Rukometni savez u ovom trenutku. Ono što je prvi zadatak jeste svakako konsolidacija, zatim je bitno raditi na stabilizaciji kako bismo vratili zajedništvo u Savez, ali i čitavu rukometnu zajednicu pred predstojeće redovne izbore koji nas očekuju sledeće godine. O unapređenjima ćemo tek govoriti, ali do preciznog plana ću doći zajedno sa novim članovima Upavnog odbora RSS koji su prihvatili poziv jer delimo iste ciljeve i motive u vezi sa rukometnim sportom - rekao je Nenad Jankov, a preneo sajt Rukometnog saveza Srbije.

Informer

 

Za predsednika Skupštine RSS izabran je prvi čovek beogradskog Radničkog, Radiša Mirić, koga je predložila zajednica klubova Super B lige. 

Za potpredsednike Upravnog odbora imenovani su Ana Živanović, Ilija Labus, Vladimir Mandić i Dejan Stanojević. Za članove UO imenovani su Stefan Vukotić, Jovan Kovačević, Vojislav Bulatović, Branislav Radišić, Aleksandar Marinković, Rastko Stojković.

Tagovi: