31.07.2024.

12:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Podignuta optužnica protiv Hrvata koji su napali vaterpoliste Zvezde

Crveno-beli su tada otišli u Split da igraju utakmicu sa Mornarom, ali kako se desio incident, do meča nije ni došlo, već se delegacija vratila u Beograd. Njih nekoliko vaterpolista sedelo je na piću u kafiću na Rivi, a golman Aleksandro Kralj imao je na sebi trenerku i majicu sa klupskim obeležjima. 

Informer

Najpre mu je konobar skrenuo pažnju da to prekrije, pa su momci promenili lokasiju, da bi ih u drugom objektu napala četvorica huligana. Prvookrivljeni je Jure G., a u optužnici se navodi da je reč o napadu iz mržnje i za njega se traži maksimalna kazna u trajanju od godinu i deset meseci zatvora.

"Okrivljeni su prišli momcima zbog toga što su druge nacionalnosti prema kojoj osećaju izrazitu netrpeljivost. Sa namerom da ih zlostavljaju i ponižavaju, udarali su ih šakama i nogama, nazivajući ih četnicima. Kada su oštećeni počeli da beže, nastavili su da trče za njima, i dalje ih nazivajući četnicima. Zatim je Kralj skočio u more, a oni su tražili od njega da skine i preda im garderobu sa klupskim obeležjima. On je to i učinio i predao im je majicu sa grbom Crvene zvezde. Dakle, učinili su krivično delo zbog mržnje prema drugoj nacionalnosti i pritom ponizili oštećene" navodi se u optužnici. 

Za ovo delo huligane čeka zatvorska kazna.

"Prvookrivljeni Jure G. uz to se tereti da je šakom udario Kralja u čelo i lakše ga povredio. Sva četvorica okrivljenih terete se za nasilno ponašanje, a prvookrivljeni i za nanošenje telesnih povreda. Jure G. bi mogao da dobije kaznu od godinu i deset meseci zatvora, a ostala trojica od osam meseci do godinu dana zatvora." zaključuje se u optužnici.