01.08.2024.

13:33

Foto: profimedia

Sport

Je l' to plaćeni ubica?! Turčin izgubio od Srbije i postao svetska senzacija! Ko je skromni sportista o kojem bruji svet?

Meč Srba i Turaka odlučivao je kome ide zlato, naši rivali su poraženi, ali je vremešni Jusuf Dikeč stekao svetsku slavu!

Naime, mnogi strelci koji su se pojavili na prestižnom turniru na sebi imaju skupocenu opremu koja im pomaže da se fokusiraju poput slušalica, čepiće za uši, specijalne naočare i druga pomagala, ali Jusuf puca samo sa naočarima za vid!

Informer

Takmičio se u običnoj beloj majci sa grbom reprezentacije, bez dodatne opreme koja bi mu pomogla da se fokusira na metu, a u poznim sportskim godinama napravio je bum i okitio se srebrom na Igrama.

Sama njegova pojava na borilištu oduševila je navijače širom planete i već danima priča o tome koliko je opušten i ležeran dok se bori za medalju.

Informer

Pokrenui je njegov stajling, odnosno njegova jednostavnost i hladnokrvnost lavinu komentara na društvenim mrežama, a korisnici su se utrkivali ko će ostaviti originalniji komentar.

"Da li je ovo Turska poslala 51-godišnjeg čoveka bez specijalizovanih sočiva, zaštite za oči i uši i osigurala srebrnu medalju", upitao je jedan korisnik u neverici!

Informer

"Meni deluje da je Turska poslala ubicu na Olimpijske igre?", konstatovao je drugi, a treći se složio:

"Da, ovo je definitvno obučeni ubica", našalio se jedan ljubitelj sporta.

Informer

"Ma, da li je realno!? Ruka u džepu je sveee", glasi jedan od komentara.

Inače, trofejni sportista se uvek isticao skromnošću, nikada nije bio nametlji, a u bogatoj karijeri osvojio je sijaset odličja, na kojim mnogi mogu da mu zavide.

Rođen je 1973. godine u turskom Goksunu, a na velikoj sceni je od 2001. godine. Bio je prvak sveta 2014. godine, ali je osvajač i brojnih srebrnih i bronzanih medalja na palnetarnoj smotri.

Informer

Takođe, ima čak pet zlata sa Evropskih prvenstava, a prošle godine je bio srebrni na Evropskim igrama. Ima pregršt medalja sa Svetskog kupa, Mediteranskih igara i brojnih međunarodnih takmičenja.