02.08.2024.

17:23

Foto: Foto: Profimedia

Sport

ŠTETA! Milica poražena u finalu repasaža! Ništa od medalje za Srbiju!

Šteta, šteta, šteta... Srpska džudistkinja Milica Žabić poražena je u finalu repasaža! Nakon samo 40 sekundi nju je savladala Francuskinja - Roman Diko. Miljenica domaće publike kaznila je grešku naše takmičarke, uspela da je obori i uz ipon dođe do bronzane medalje. 

Žabićeva je najpre sa puno samopouzdanja savladala Italijanku Asju Tavano rezultatom 10:0. Milica je iponom oborila italijansku protivnicu na pod i za 22 sekunde uspela da trijumfuje.

Nakon nešto više od sat vremena, Milica je ponovo izašla na tatami, kako bi odmerila snage sa favorizovanom Kubankom, Idalis Ortiz, koja u svojoj kolekciji već ima četiri olimpijske medalje.

Srpkinja je ušla silovito u ovaj duel, odmah nametnula svoj ritam, ali je protivnica brzo preokrenula situaciju i oborila je na pod. Nije se to svidelo Milici, koja je potom preuzela inicijativu i poprilično zaratila sa korpulentnom Kubankom, pa je i nju pobedila.

Informer

Milica Žabić - Idalis Ortiz

U četvrtfinalu najveće sportske smotre, Žabićeva je snage odmerila sa 26-godišnjom reprezentativkom Izraela, Raz Herško. 

Odlučno je startovala srpska reprezentativka, ali je znatno teža protivnica već na samom početku dva puta oborila na pod i uzela jedan poen. Za razliku od prethodnih susreta, činilo se da je Srpkinji bilo poprilično teško da se bori sa rivalkom, koja je dominirala tokom čitavog meča i iponom ga završila u svoju korist.

Informer