08.08.2024.

13:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

Hulk se takmiči u ženskoj konkurenciji, a ne izjašnjava se kao žena!

Svašta su navijači imali priliku da vide tokom prethodnih desetak dana takmičenja na Olimpijskim igrama. Posebnu pažnju privukla je bokserka - Iman Kelif, koja se uprkos činjenici da ima muške hormone, takmiči u ženskoj konkurenciji. 

Ako ste ljubitelj atletike na Olimpijskim igrama onda ste, bez ikakve dileme, morali da vidite i Rejven Sanders. Američka bacačica kugle svojom pojavom iznenadila je mnoge na Olimpijskim igrama. Radi se o atletičarki koja na borilište izlazi sa maskom preko celog lica...

Informer

 

Rejen Sanders osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju kada je nošenje maske bilo obavezno. Amerikanka je potom objašnjavala da se tokom pandemije koronavirusa navikla na nošenje maske i da sada ne može bez nje. Uz to, snažna atletičarka nošenjem maske oslobađa svoj alter ego Hulka!? 

- Volim da sam svoja najveća podrška, ne mogu da ponovim ono što govorim sama sebi jer ćete morati da izbacite većinu stvari koju kažem. Uglavom, to su motivacione stvari. Imaš to, imaš to, ti si šampion, guraj, guraj, niko ti ništa neće dati, moraš da radiš i melješ - objasnila je Rejven Sanders i dodala da zbog nošenja maske ima dodatnu privatnost kada izađe na borilište. 

Američka atletičarka koristi zamenice "They/them", odnosno, ne izjašnjava se kao pripadnica ženskog pola. Mnogo puta je tokom svoje karijere otvoreno govorila o svom seksualnom opredeljenju, a u Americi je poznata i kao veliki borac za prava goveda, najviše bikova. 

Inače, Rejven Sanders bojkotovala je svečanu dodelu medalja na Olimpijskim igrama u znak protesta, a potom je na društvenim mrežama objasnila razloge za tako nešto. 

Informer

 

"Ja sam sve što oni mrze. Velika, crna, gej i žena. Ozbiljno, volim da sam novi Gej superheroj koji brani svet od kandži mentalog zlosatavljanja i ugnjetavanja", napisala je Rejven Sanders. 

Nakon gesta na Olimpijskim igrama u Tokiju, MOK je sproveo istragu protiv Rejven Sanders, ali je proces obustavljen kada je Amerikanki premula majka. 

- Ova medalja nije samo moja, to je medalja čitave zajednice. Osećam da svako ima priliku da je vidi i dodirne. Mnogo sam razmišljala šta me dovelo do medalje, ali sam shvatila da bi moja priča mogla da inspiriše ljude. Koliko sam puta mogla da odustanem ili izgubim život, to je suludo - pričala je Rejven Sanders tada. 

Američka atletičarka će sutra u Parizu imati šansu za novu medalju pošto je danas u kvalifikacijama bacila normu i kao treća izborila mesto u finalu Olimpijskih igara.