Autor: S. M.

08.08.2024.

14:56

Foto: printscreen instagram

Sport

(ANKETA) Najlepša srpska sportistkinja u Parizu je...? Glasajte za Ivanu, Maju, Angelinu...

Naša redakcija sastavila je listu od nekoliko srpskih sportistkinja, najlepših po mišljenju naših kolega, koje su učestvovale ili učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izbor je bio težak, ali nažalost broj opcija u anketi je ograničen, pa smo se potrudili da sastavimo što raznovrsniju listu i obuhvatimo sve sportove.

Na vama je da glasate za najlepšu Srpkinju!

Njihove slike su u galeriji ispod, a i možete i pročitati nešto više o njima, kao i kakve su rezultate ostvarile na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Podsetimo, odbojkašice Katarina Lazović i Maja Aleksić završile su takmičenje u četvrtfinalu porazom od Italije, dok su se košarkašice Saša Čađo i Jovana Nogić zajedno sa ostatkom tima oprostile od Igara u istoj fazi. Njih je pobedila Australija.

Atletičarka Angelina Topić nije mogla da nastupi u finalu skoka uvis jer se povredila, dok je Ivana Španović takođe rovita došla i nije ostvarila rezultat za finale skoka udalj.

Bokserka Sara Ćirković završila je takmičenje na startu i tvrdi da je pokradena od strane sudija

Milica Žabić nije uspela da se domogne medalje u džudou, a kajakašicu Milicu Novaković očekuje polufinale na 500 metara 10. avgusta. U četvorosedu nije uspela da se domogne finala.

Tekvondistkinja Aleksandra Perišić na borilište izlazi sutra od 9.09.