08.08.2024.

20:07

Foto: profimedia

Sport

Emotivna poruka Atanasijevića! Hvala ti Srbijo što si mi dozvolila da se 242 puta naježim...

Isksusni korektor tako je svoj poslednji reprezentativni meč odigrao protiv Kanade u kojem je naš tim pobedio sa 3:2, ali je na kraju ipak ostao bez plasmana u četvrtfinale. 

Popularni Bata je još pre Igara u Parizu najavio oproštaj od reprezentativnog dresa posle završenog turnira, a sada se oglasio na društvenim mrežama emotivnom porukom. 

"Dugo sam razmišljao šta mogu da napišem, da ne budu fraze i da zaista opiše na pravi način ono što osećam. Kada počneš da treniraš još kao dete, imaš samo jedan san, da obučeš dres reprezentacije i dođeš u priliku da se boriš za medalje za svoju zemlju. Hvala ti Srbijo što si mi dozvolila da se 242 puta naježim slušajući himnu. Ovaj trenutak je došao brže nego što sam mogao da zamislim. Bilo je lepih i manje lepih trenutaka, ali je uvek bilo posebno biti deo kolektiva koji se vraća kući sa medaljom i grli ljude koje voli. Hvala svakom saigraču, treneru, članu stručnog štaba, navijaču na pravljenju ovog puta nezaboravnim. U meni ćete zauvek imati najveću podršku, kao što ste je i meni pružili. Hvala Srbijo", napisao je Atanasijević na svom Instagramu uz nekoliko fotografija.

Iskusni korektor je tokom devet godina igrajući za nacionalni dres Srbije osvojio dva zlata na EP 2011. i 2019, srebro u Svetskoj ligi 2015. godine i dve bronzane medalje na kontinentalnim šampionatima 2013. i 2017.