08.08.2024.

22:10

Foto: Reuters

Sport

Skandal u Parizu! Amerikanac uzeo bronzu, a pozitivan na koronu

Lajls je posle osvojenog zlata u trci na 100 metara bio favorit i za najsjajnije odličje, ali je na kraju završio tek kao treći, iza sprintera iz Bocvane Leslija Tebogua, koja ga je pretekao u završnici, kao i sunarodnik Kenet Bednarek koji je uzeo srebro.

Informer

Od starta trke videlo se da Lajls ima neki problem, jer je loše startovao i pravio grimase tokom trke, ali je na kraju uspeo da se dovuče do cilja i to kao treći. Amerikanca su odmah nakon trke odvezli u kolicima, a onda se ubrzo oglasio i njihov Atletski savez i otkrio da Lajls ima koronu. 

"Probudio sam se u pet ujutru u utorak. Osećao sam se užasno, znao sam da je nešto više od posledica trke na 100 metara. Testiran sam i nažalost dobio pozitivan test na koronavirus. Moja prva misao je da ne paničim. Trčao sam u gorim uslovima, te smo samo uzeli slobodan dan i pokušali da se što više hidriram u karantinu. Sigurno je to uzelo ceha, ali nikada nisam bio ponosniji na sebe što sam izašao i osvojio bronzu", rekao je Lajls za NBC posle trke.

Lajls je tokom zagrevanja nosio i masku, pa ostaje da se vidi da li će biti posledica.