09.08.2024.

07:03

Foto: printscreen instagram

Sport

Uznemirujući snimak! Amerikanci besni, pustili su Srbina da umre, prstom nisu mrdnuli... (VIDEO)

Lazar se utopio vrlo blizu cilja, u trenutku u kojem je bio među vodećim takmičerima. Plivali su 800 metara u toj sekvenci. Prema navodima koji su se pojavili na društvenim mrežama, Lazar je izgubio vazduh neposredno pre cilja tokom završnog plivačkog segmenta u jezeru. Nažalost nije uspeo da ispliva na kopno, a tragedija se dogodila u Fort Vortu u Teksasu. Đukić je godinama unazad jedan od najboljih srpskih takmičara i ovde godine je na svetskom renkingu bio među sto najboljih.

Na društvenim mrežama pojavio se jeziv video snimak, na kom se vidi kako se Srbin davi, a niko ne prilazi da mu pomogne. Amerikaci su ogorčeni jer mu niko nije pomogao, krive krosfit, lošu organizaciju, te apeluju da se takmičenje prekine jer je izgubljen ljudski život.
 

"Nije trebalo da se udavi. Veliki nemar krosfita, jedva da su imali spasioce", "Spasioci su na nekoliko metara od njega, niko nije mrdnuo prstom", komentari su na društvenoj mreži "X".

"Lazar kao da se udavio pre cilja. Krosfit nije imao spasioce na skuterima. Gledalac je priskočio u pomoć, ali ga je vratio spasilac na daski".

"Lazar se davio pre cilja. Zar nemaju spasioce na džet skiju? Jedan gledala je priskočio u pomoć, ali ga je spasilac vratio na obalu".


"Srce mi se slama. "Crossfit Games" imate krv na rukama, kako si mogao da dozvoliš da se momak udavi tako blizu cilja".
 


"Čovek je izgubio život njer nisu koristili zdrav razum. U prošlosti su sportisti imali toplotni udar. Kakvo je ovo takmičenje u Teksasu u avgustu? Zašto nema skutera? Ovo je nemar".


"Ovo je bio užasan dan. Videla sam da diskusiju da nije bilo dovoljno spasilaca i džet skija. Lazar nije bio daleko od cilja. Bila su dva spasioca i džet ski", "Prekinuti takmičenje posle smrti takmičara Lazara Dukića koji je nestao nakon što se borio da ostane na površini na kraju etape", 
"Kada pohlepa, arogancija i nedostatak poštovanja prema ljudskom životu dovedu do smrti sportiste, onda se to mora oažljico ispitati", poručuju ljudi na društvenim mrežama.
 

"Imaju spasioce na Olimpijskim igrama u bazenima, a nikoga na krosfit igrama. Lazar Dukić se udavio 50 metara od cilja". 


"Na videu koji je teško gledati, vidi se da se utopio samo nekoliko metara od člana njihivog obezbeđenja na daskama za veslanje. Trebalo je da dođe do brzo reakcije. Umro je pred njima i ništa nisu uradili. Tragedija za ovog mladog sportistu i njegovu porodicu i prijatelje".