12.08.2024.

21:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Hvala što ste verovali u nas i onda kada mi nismo! Naši šampioni se obratili publici! (FOTO)

Srpski sportisti koji su imali privilegiju da predstavljaju našu naciju na Olimpijskim igrama u Parizu, svečano su dočekani večeras ispred Starog dvora u Beogradu.

Hiljadama navijača koji su priredili fantastičnu atmosferu u prestonici naše države, prvi se obratio košarkaš Aleksa Avramović.

Hvala sto ste dosli u ovolikom broju. Jedni drugima smo bili inspircija i podrška, kako u Lilu, tako i u Parizu. Medalje su kruna svega, hvala vam puno i živela Srbija - poručio je Avramović u ime košarkaša Srbije. 

Informer

 

Odmah potom, prisutnima se na podršci zahvalila i tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koja je na najvećoj sportskoj smotri u Parizu osvojila srebrno odličje. 

- Hvala svima što nas podržavate. Puno nam je srce. Hvala što ste bili tu kada je bilo teško, dali ste nam snagu. Hvala puno, živela Srbija - istakla je Perišićeva.

Informer

 

Publiku je pozdravio i zlatan miks Zorana Arunović - Damir Mikec, koji je prvi obradovao našu naciju sa medaljom.

- Večeras zvanično zatvaranje Olimpijskih igara u Beogradu, jer sam ja zvanično došao kući. Velika čast je predstavljati našu zemlju na najvećoj sportskoj smotri, jer smo obradovali najsjanijom medaljom sve vas - poručio je Mikec i publici bacio maskotu Igara, olimpijskog Friga.

Informer

 

- Osetili smo vašu podršku u svakom trenutku. Hvala što ste verovali u nas i onda kada mi nismo, ovo nije smo naša medalja, ovo je medalja svakog od vas - poručila je Zorana. 

Prisutnima se obratio i kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić, kome je ovo treća uzastopna zlatna medalja na Olimpijskim igrama. 

- Mislim da je ovaj momenat cilj svega, hvala sto ste u tolikom broju došli da nas podržite. Divni ste. Nadam se da ćemo imati šanse da vas obradujemo i u narednom periodu, još jednom hvala od cele ekipe - poručio je Jakšić.

Informer

 

Na njegove reči nadovezao se i selektor "delfina" Uroš Stevanović, koji je pozdravljen uz ovacije publike "Uroše majstore".

- Verujte mi teže je izaći pred vas ovoliko, nego igrati polufinale i finale na Olimpijskim igrama. Teže nam je bilo dok smo gledali snimke kako ste navijali, to nam je još zlatnije - istakao je Stevanović.

Informer

 

Za kraj, vernim navijačima ispred Starog dvora obratio se i najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković.

- Hvala svima što ste dosli u ovolikom broju ispred, ovo je neverovatno. Imao sam čast i zadovoljstvo da budem na ovom posebnom plafonu više puta u karijeri, i svaki put nas sve više inspirišete, svakog od nas koji smo na terasi. Niste svesni koliko nam dajete snage i podstreha da prebrodimo sve. Ovo je najlepši osećaj koji sportista može da doživi, hvala vam svima - istakao je Nole uz gromogasnu podršku publike.

Informer