12.08.2024.

21:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije: Moramo da edukujemo trenere i rekonstruišemo sport!

Srpskim reprezentativcima i osvajačima olimpijskih medalja priređen je svečani doček ispred Starog dvora u Beogradu, a pre toga, naši sportisti primljeni su u zgradu Predsedništva. Nakon obraćanja predsednika države Aleksandra Vučića, prisutnima se obratio i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

- Ovo je veliki uspeh za zemlju veličine i finansijske moći kao što je Srbija. Svrstani smo po generalnom bilansu u 15 odsto najuspešnijih zemalja sveta, ispred velikih sila - rekao je Maljković.

Informer

Božidar Maljković

Miljković je istakao da je naša nacija mogla da postigne i veći uspeh, te naglasio da se u budućnosti mora ulagati u edukaciju sportskog kadra.

- Jedan težak posao je pred nama, ne možemo sve da gledamo kroz vrednosti jedne Španovićke, Novaka Đokovića i ostalih. Svi bi morali da uradimo rekonstrukciju svog sporta da edukujemo trenere - podvukao je Maljković.

Prijemu su večeras prisustvovali svi srpski sportisti koji su učestvovali na Olimpijskim igrama, među kojima i osvajači zlatnih medalja, teniser Novak Đoković, vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, srebrna Aleksandra Perišić i košarkaši koji su osvojili bronzanu medalju.