Autor: Informer.rs

12.08.2024.

19:15

Foto: printscreen

Sport

Zorana, Aleksa, Vasa... Šta spaja 10 srpskih olimpijaca, osvajače medalja u Parizu u četiri različita sporta?

Sa tri zlata, jednim srebrom i jednom bonzom naša zemlja u konačnom plasmanu zauzela je 27. mesto od ukupno 205 nacija koje su imale svoje predstavnike na najvećoj svetskoj smotri sporta u glavnom gradu Francuske. 

Zlatnu strelkinju Zoranu Arunović, njenog trenera i rođenu sestru Jelenu, zatim četvoricu vaterpolista: Savu Ranđelovića, Viktora Rašovića, Petra Jakšića, Radomira Drašovića i selektora Uroša Stevanovića, sa srebrnom tekvondistkinjom Aleksandrom Perišić i bronzanim košarkašima Aleksom Avramovićem i Vasilijem Micićem spaja jedna zajednička nit. 

Ovih 10 srpskih olimpijaca, osvajača medalja u Parizu u četiri različita sporta, studira ili su diplomirali na Fakultetu za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”. Nema sumnje da će ovi trofejni olimpijci svoje akademsko zvanje, stečeno znanje i bogato iskustvo sa sportskih borišlita po završetku svojih karijera iskoristiti da našoj zemlji i u budućnosti, u nekim drugačijim ulogama, pomognu da i dalje osvaja odličja na najvećim takmičenjima.

Zanimljivo je da je ova visokoobrazovna ustanova na Novom Beogradu imala preko 20 učesnika Olimpijskih igara u francuskoj prestonici, ne samo mđu sportistima i trenerima već i službenim licima. Slogan fakulteta koji glasi “Znanje za medalje”, još jednom je dobio svoju potvrdu na delu.