13.08.2024.

13:10

Foto: AP/Photo

Sport

Štefanek oštar: Rvačima promašena forma, nedostajala je želja!

Snažni momak iz Subotice trenutno obavlja funkciju predsednika Sportskog saveza Srbije, ali kao osvajač zlata sa Igara iz Rija 2016. jako dobro zna kako se takmiči i predstavlja zemlja na najvećoj sceni.

Ponavlja da se od rvača očekivala barem jedna medalja pred put u Pariz, ali su kojekakvi maleri i greške struke uticali na prazan konto odličja.

- Ogroman je uspeh uopšte otići na Olimpijske igre, da ne govorim o medalji. Mi smo se nadali makar jednoj medalji Aleksandra Komarova. On je nesrećno izgubio, malo i čudnom sudijskom odlukom. Napravio je on par grešaka, ali zaista nije imao sreće. Sve u svemu, momci nisu dali svoj maksimum. Kao da nisu bili svesni šta znači biti na OI i koliki to značaj ima. Rvačima je potpuno promašena forma, što se najbolje vidi iz nekoliko borbi koje su izgubljene u poslednjih 20ak sekundi. Deo krivice snose i treneri, njihov je posao da momke spreme na najbolji mogući način - rekao je Štefanek u razgovoru za Informer.

Informer

Štefanek na dočeku Olimpijaca 2016.

Ipak, veliki šampion u grčko-rimskom stilu izrazio je optimizam i rekao da rvanje u Srbiji ima budućnost. 

Dobro je upućen u mlađe naraštaje koji dolaze i koji stasavaju na strunjačama širom zemlje. Zbog toga misli da nacionalnom timu nije potreban veliki broj stranaca.

- Siguran sam da će Savez napraviti reviziju i utvrditi šta je problem. Borilački sportovi nisu bili na svom nivou. Već sada se moramo okrenuti Los Anđelesu, ali i takmičenjima pre njega. Nisu nam potrebni stranci toliko, treba se bazirati na našu decu. Imamo odličnu bazu mladih rvača koji, ukoliko budu radili sa adekvatnim kadrom, mogu mnogo - objasnio je Davor.

Informer

Veruje u mlade naraštaje

Čestitao je košarkašima i predstavio ih kao pravi primer svim sportistima za način na koji se gine i predstavlja grb.

- Košarkašima kapa dole, naklon do poda. Zaslužili su zlatnu medalju, stvarno su bili fantastični. Oni su zlatni primer kako se bori za zemlju i izgara za nacionalni dres - ocenio je bivši rvač Spartaka i Proletera.

Dva puta najbolji sportista Vojvodine za kraj je izrazio zahvalnost državi zbog ulaganja i pomoći reprezentativcima tokom godine.

- Zahvaljujem se državi, jer je podrška bila ogromna. Momci napokon imaju adekvatne uslove i mogu da se pripremaju na pravi način za teška takmičenja. Velikih rezultata nema bez adekvatne pomoći i zato se zahvaljujem - zaključio je Štefanek.