13.08.2024.

15:04

Foto: AP/Photo

Sport

Kešelj presrećan: Zlato vaterpolista i Đokovića je antologijsko!

Nekada proslavljeni košarkaš, trenutno Državni sekretar u ministarstvu sporta, izrazio je veliko zadovoljstvo srpskim sportistima u francuskoj prestonici.

Smatra da je narod bronzu košarkaša prihvatio kao zlato, pošto su svi videli na koji način je moćni "drim tim" stigao do pobede u polufinalu.

- Koliko je ljudima značio uspeh naših Olimpijaca najbolje svedoči i pokazuje sinoćnji doček. Novakovo zlato koje čeka celu karijeru i treće uzastopno vaterpolista su antologijska dostignuća, o kojima će se mnogo pričati. Vaterpolisti su napravili verovatno najveći uspeh u tom sportu. Košarkaši su za nas osvojili zlato, to smo svi videli. Damir, Zorana i Aleksandra su takođe oduševili naciju. Prelepo jedno veče koje će se dugo pamtiti - ocenio je bivši reprezentativac.

Informer

Kešelj u dresu Srbije

Kešelj, svojevremeno sjajan trojkaš, istakao je nedostatak sreće u nekim sportovima kao ključan, dok su u nekima, pogotovo borilačkim, kontroverzne sudijske odluke koštale Srbiju odličja.

- U nekim sportovima nismo imali sreće. Bilo je povreda i svakakvih stvari, ali sa ovim rezultatima možemo biti zadovoljni. Prisustvovali smo jako čudnim sudijskim odlukama u mečevima naših džudista i rvača, dok su nam bokserke (Sara Ćirković i Natalija Šadrina prim. aut.) bukvalno opljačkane - ocenio je svojevremeni košarkaš Olimpijakosa i Crvene zvezde.

Podsećamo, Srbija se sa najveće smotre sportista vratila sa pet medalja.

Zlatom su se okitili Novak Đoković, vaterpolisti, strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, dok je srebro pripalo tekvondistkinji Aleksandri Perišić, a bronza košarkašima.