14.08.2024.

13:22

Foto: Foto: S.S.

Sport

Dom zlatnih vaterpolista u Kragujevcu dobio novo ruho! Izvršena rekonstrukcija zatvorenog bazena

O dočeku koji su komšije organizovale za selektora reprezentacije Uroša Stevanovića u kragujevačkom naselju “Smolvil” mediji su već pisali.

Ono što je ipak izazvalo veću pažnju je renoviranje gradskog zatvorenog bazena odakle su, danas zlatni vaterpolisti, krenuli za Pariz.

- Uložili smo tri miliona dinara u rekonstrukciju zatvorenog bazena prateći isključivo impute koje smo dobili od građana Kragujevca. Sticaj okolnosti je hteo da se dani poklope sa momentom kada naši zlatni vaterpolo olimpijci dolaze u bazen iz koga su krenuli na svetski vrh - kazao je gradski većnik zadužen za sport Predrag Stevović.

Informer

On je dodao da su ovim zahvatom lokalne samouprava za duži perio rešeni problemi u samom bazenu, svlaćionicama i tuš kabinama. 

Za kragujevački zatvoreni bazen koji je, pokazale su tek završene Olimpijske igre, rasadnik vaterpolista čije grudi sijaju zlatom, predviđena je još jedna investicija u vrednosti od 24 miliona dinara.

Ovde će naime biti instalirana solarna elektrana koja će, prema rečima Gradskog većnika Predraga Stevovića, troškove održavanja zatvorenog bazena svesti na “razumnu meru”. 

Iz Kragujevca su na Olimpijske igre otišli i zlatom se okićeni vratili Strahinja Rašović, Radoslav Filipović, Radomir Drašović i Petar Jakšić, kao i prvi trener VK Radnički i selektor reprezentacije Uroš Stevanović i članovi Stručnog štaba, trener golmana Miloš Ostojić i fizioterapeut Vladimir Radović.