17.08.2024.

09:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Poraz košarkaša od Amerike bio je dodatni motiv! Nikola Jakšić otkriva kako je Srbija od polufinala zaigrala atomski vaterpolo! (VIDEO)

Tim koji je tokom grupne faze bio na ivici eliminacije, postepeno je podizao nivo igre i na kraju se okitio trećim uzastopnim olimpijskim zlatom.

Kapiten tima, Nikola Jakšić, igrao je ključnu ulogu u ovom uspehu, vodići ekipu kroz sve izazove do samog vrha. Jakšić je otkrio da je posebna motivacija došla nakon poraza srpske košarkaške reprezentacije od SAD-a.

U intervjuu za "Alesto" podkast, Jakšić je priznao da je ogorčenost zbog toga poraza bila presudna za inspiraciju vaterpolista:

- Najviše nas je iznerviralo kad smo izgubili od Amerike u košarci, rekli smo – sutra ćemo da ih razvalimo, neće im pomoći ni Bog otac, samo zbog onoga što je bilo i kako smo izgubili, jer smo se jako iznervirali - rekao je Nikola Jakšić u "Alesto" podkastu.

Jakšić je dodatno istakao da su u utakmici protiv američkog tima u vaterpolu, sudije favorizovale protivnike, ali su i pored toga naši igrači briljirali.

- U toj utakmici je na početku bio odnos isključenja 8-1 za Ameriku, bilo je nešto katastrofa, a završilo se na kraju 18-8. Nismo imali suđenje ni kad smo bili na vrhuncu, ni kad smo bili 'dole', to neću da komentarišem, to vide i ljudi van bazena. Nije da nas ne vole samo u vaterpolu, već i u ostalim sportovima, videli ste u košarci, u polufinalu, da li je to rvanje, veslanje... Možda sam ja tu previše subjektivan jer sam to osetio previše puta na svojoj koži.

Informer

U finalu protiv Hrvatske, srpski tim je nastavio sjajnu formu i proširio svoj rekord na 17 uzastopnih pobeda u finalima velikih takmičenja. Jakšić je hvalio svoje saigrače i strategiju, ističući da je svaki igrač dao maksimum:

- Kada si na tom nivou, pokazali smo da bez obzira što je tako bilo, da što se tiče Amerike, oni nisu bili u priči. Da smo imali normalno suđenje, dobili bismo ih sedam. To je moje iskreno mišljenje. Ali da ne pričam kako bi bilo, prezadovoljan sam jer smo u polufinalu primili samo šest golova, sa vrhunskom odbranom, plivanjem, sa 18 igrača manje... Nemam jednu zamerku. I onda dođe utakmica sa Hrvatskom u finalu i ti budeš još bolji. E, to mi je bilo... Kraj. U prvoj četvrtini sam video kod svakog da ako možemo da ih dobijemo 10, da ćemo ih dobiti 15. Naravno, to je finale, utakmica, sve stoji, opustiš se, ali dok Ćule nije dao onaj gol za tri razlike do kraja... Igralo se od početka, do kraja, svi. Taj mentalni sklop nam je doneo zlatnu medalju - završio je kapiten Srbije.