18.08.2024.

07:37

Foto: EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

Sport

Brutalan UFC spektakl! Sevali udarci sa svih strana, a onda usledilo gušenje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Du Plesis je savladao nekadašnjeg šampiona Izraela Adesanju gušenjem u četvrtoj rundi meča na UFC 305 u Pertu.

Bio je ovo veoma dinamičan udarački meč, videlo se da je Nigerijcu koji živi na Novom Zelandu stalo da vrati pojas u svoje vlasništvo, ali nije uspeo da do kraja sprovede svoje ideje u delo.

Već u prvoj rundi gledali smo sjajne razmene, Adesanja je prednjačio, imao je čistije udarce, ipak u sledećoj rundi Du Plesis ga je spustio na pod i tako kontrolisao situaciju.

U trećoj je ponovo Izrael Adesanja preuzeo kontrolu, najviše je pogađao protivnika u telo, a uspeo je i da odbrani jedno rušenje.

U narednoj rundi, ponovo je čovek koji je pet put odbranio titulu kategorije do 84 kilograma bio taj koji je dominantniji, međutim uspeo Du Plesis da ga uzdrma i sruši na pod. Nakon toga mu je uzeo leđa i zaključao u gušenje, vrlo brzo je Adesanja odlučio da preda meč.

Usledilo je veliko slavlje, a vrlo brzo su se ova dva fajtera zagrlila. Adesanja je skinuo rukavice, mnogi su pomislili da će objaviti kraj karijere, ipak demantovao je to za vreme intervjua u oktagonu sa Džo Roganom.

Mnogo prašine se diglo oko ovog meča, a ova dva borca su bili u sukobu dugo vremena. Sve je počelo Du Plesisove izjaver da želi biti prvi šampiona sa afričkog kontinenta. To je objasnio tako da bio on bio jedini koji živi i trenira na ovom kontinentu. 

Ta rečenica je mnogo uvredila Izraela Adesanju koji je rođen u Nigeriji, ali je odrastao i sada živi na Novom Zelandu. Nije imao lepe reči za svog kolegu iz Južne Afrike, a ni ovaj mu nije ostao dužan. Konačno je došlo vreme da odmere snage, a Du Plesis se u svoju Pretoriju vraća kao pobednik.