Autor: Informer.rs

21.08.2024.

09:00

Foto: SSS

Sport

Nova radost! Srbiji devet medalja sa Evropskog prvenstva!

Povodom ovog velikog uspeha predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković ugostili su takmičare i predstavnike Savate saveza Srbije Davida Pila, člana Savate boks kluba "Ruma" iz Rume, osvajača zlatne medalje u kategoriji +85kg, Damira Pirića, člana Savate kluba "Vojvodina" iz Novog Sada, osvajača zlatne medalje u kategoriji do 85kg, trenera reprezentacije Srbije u asaut savateu Miroslava Odžića iz Novog Sada i selektora Miodraga Rakića iz Rume. 

Ovom sastanku prisustvovao je i zlatni olimpijac Damir Mikec, potpredsednik Sportskog saveza Srbije, koji je takođe čestitao mladim srpskim sportistima.

Treću zlatnu medalju za našu zemlju osvojila je Srbija Simonović u kategoriji do 60kg član SUBS "Avala Tim" iz Beograda, srebrene medalje osvojili su Marko Mijailović do 75kg i Mia Otašević do 70kg članovi SUBS "Pobednik 021" iz Novog Sada, a bronzane medalje osvojili su Jelena Radojčin do 65kg član Savate kluba "Banat" Zrenjanin, Nađa Begojev do 48kg član КBS "Novi Sad" iz Novog Sada, Mihajlo Mandić do 70kg član SUBS "Pobednik 021" iz Novog Sada i Mihajlo Spasić do 52kg član КBS "Arhangel" iz Šimanovaca.

Informer

Predsednik Štefanek i generalni sekretar Marinković čestitali su takmičarima i rukovodstvu Savate saveza Srbije.

-  Na savate takmičenjima zastava Srbije se često vijori, tako je bilo i ovoga puta na juniorskom Evropskom prvenstvu. Čestitam svim takmičarima na borbi. Ono što vam od srca želim jeste da nastavite da trenirate, vredno radite i ne odustajete od svojih ciljeva. Verujem da ćemo sjajne borbe ovih sportista tek gledati i biti ponosni na njih. Drago mi je da savate u Srbiji predvode odgovorni ljudi i da će svojim radom kako sa mlađim kategorijama tako i sa seniorima postizati još veće uspehe – Istakao je Štefanek.

Gneralni sekretar SSS Goran Marinković istakao je:
- Ne smemo izostaviti mlađe kategorije ni iz jednog sporta, a u radu mora postojati kontinuitet. Sportski savez Srbije biće tu da pruži podršku koliko god bude mogao, kako bi se još dugo radovali uspesima naših sportista - zaključio je Goran Marinković.