21.08.2024.

17:50

Foto: profimedia

Sport

S*ks, droga i rokenrol, a ne holivudska sr*nja! Naš slavni sportista iskreno o svemu

Naš nekadašnji trofejni vaterpolista i osvajač dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama (1984 i 1988) za hrvataski "Jutarnji list" je pričao o svojoj karijeri i čuvenom pobedničkom golu koji je postigao u finalu Svetskog prvenstva 1986. godine  u Madridu protiv selekcije Italije.

- Taj me je pobednički gol u finalu odredio kao čoveka. Toliko je to daleko da sam zaboravio detalje, znam samo da sam uživao u tome svemu, u toj popularnosti nakon tog pogotka. Bio sam napaljen na treninge, radio sam puno, dolazio sam na treninge ranije i ostajao na bazenu posle odrađenog treninga. Današnjim klincima to danas ne pada na pamet, niko ne šutira na gol posle treninga, uopšte nisu posvećeni - rekao je on.

Zatim se dotakao svog privatnog život osamdesetih godina. Pričalo se da Milanović obožava provod i izlaske, ali on je to demantovao.

- Istina, bio sam tada neka vrsta "bonvivana", ali ne doslovno "S*ks, droga i rokenrol". Iza neke utakmice popila bi se neka čašica, ali to je sve. Nikad pre utakmica nisam izlazio, nikad u petak naveče nisam bio u nekom klubu ili kafani. Pratile su me priče o svemu, čitao sam svašta u medijima, ali  bio sam profesionalac i davao sve za ekipu za koju igram. Ostalo su legende - ističe Milanović.

Informer

Ipak, na pitanje novinar da li su na kraju u život najbitniji "S*ks, droga i rokenrol", Milanović ističe da se na neki način slaže s tim, a zatim je pomenuo kako izgleda njegov život danas.

- Može se tako metaforički reći. Sad iznova otkrivam bluz i džez, prijatelji umetnici mi tu skraćuju put do nečeg novog. Tradicionalan sam, stalno slušam ploče. "Joe Jackson's Jumpin' Jive"  mi je ponajbolji albm. U slobodno vreme uopšte ne glesam televiziju, samo sport i filmove. Obožavam klasične filmove, nisam na odvratnim današnjim holivudskim sr*anjima, masovna produkcija mi nema smisla. Obožavam Džima Džarmuša,  recimo Dead Man, film u kojem je svaki dijalog za zapisati i zapamtiti. Crno beli film, kadrovi, dijalozi, scenografija, sve je savršeno i ništa nije suvišno - kaže slavni vaterpolista.

Naravno pomenuo je je i stanje u srpskom vaterpolu. Naši "delfini" su osvojilii zlatne medalje na tri poslednje Olimpijske igre, ali Milanović ipak kaže da se boji za budućnost našeg vaterpola.

- Imali smo pametne i školovane ljude na pravim mestima. Orlić, Rudić...da ne nabrajam, nastavili smo uspešnu jugoslavensku školu vaterpola. Uspeli smo sačuvati ono najbolje i išli naprijed. Stručni je rad bio dobar, imali smo tradiciju. Nažalost, danas struka loše radi s mladima. Ima odličnih trenera za prve ekipe, no to je sve. Oni koji rade s mladima nemaju kvalifikacije, nisu su za to niti dobro plaćeni. Malo se bojim za budućnost. Bez obzira na ove medalje u Parizu. Nije nas nigde bilo proteklih godina, bojim se pada u budućnosti - zaključio je Igor Milanović.