23.08.2024.

18:37

Foto: KIK BOKS SAVEZ SRBIJE

Sport

Srbija sa 32 kik-boksera na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Konkurencija na ovogodišnjem planetarnom šampionatu za mlade kik-boksere biće žestoka o čemu svedoči podatak da će učestvovati ukupno 2.253 takmičara iz 68 zemalja.

Boje Srbije u muškoj konkurenciji braniće: Matej Mučibabić, Jovan Sekulić, Petar Dinić, Ivan Krivačević, Đorđe Dimitrijević, Muhamed Dupljak, Vojin Radovanović, Uroš Mimić, Mateja Nemet, Dušan Žeravić, Dominik Šarnjaji, Tarik Rašljanin, Veljko Mitrović, Jovan Stevanović, Pavle Mitrović, Strahinja Jocković, Vuk Đorđević, Mihailo Veljković, Ivan Krivačević, Andrej Vejnović, Marko Mijailović, Relja Mikić, Stevan Sekulić i Aleksa Germek.

U ženskoj konkurenciji nastupiće: Janja Savić, Sonja Vukšić, Sara Pejanović, Sanja Kvrgić, Nada Krivačević, Jovana Damjanović, Srbija Simonović, Mia Otašević, Maša Damjanović, Janja Savić i Sara Pejanović.

Selektor Srbije Siniša Vladimirović istakao je da su reprezentativci imali izvanredne uslove za pripreme zahvaljujući angažmanu čelnika Saveza.

- Pripreme smo obavili na Kopaniku, a na raspolaganju smo imali dve sale, jedna u kojoj su bili džakovi i druga u kojoj smo sprovodili sparinge, kondicone treninge i rad na tehnici. Svi naši reprezentativci su uložili mnogo truda i energije i zato smo optimisti po pitanju rezultata. Na šampionatu sveta trebalo je da učestvuju još dva naša takmičara Marko Pavlović i Dušan Ćulum, ali zbog zdravstvenih problema nažalost oni neće moći da nastupe - rekao je Vladimirović.

Nema sumnje da će svi naši reprezentativci dati sve od sebe, da će pružiti maksimum u ovom trenutku, dodao je on.

- Ono što je jako važno je da svi oni imaju ogroman motiv da se dokažu na velikoj sceni. Zbog svega toga, iskreno verujem da ćemo ostaviti dobar utisak, da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo se u Srbiju vratiti sa velikim brojem medalja - istakao je Vladimirović.