24.08.2024.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Na današnji dan: "Delfini" potopili Crnu Goru i uzeli medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu!

Od samog početka, naši vaterpolisti su pokazali odlučnost i snagu, brzo preuzimajući kontrolu nad igrom. Prva četvrtina donela je čvrstu borbu na oba kraja bazena, ali su naši reprezentativci uspeli da uspostave prednost. Golove su postigli Savić i Rađen, dok je Crna Gora imala samo sporadične pokušaje. Srbija je završila prvu četvrtinu sa vođstvom od 2:1, a ključna figura u odbrani bio je golman Slobodan Soro, koji je već u tom trenutku zabeležio nekoliko bitnih blokada.

Naša selekcija je i u sledećoj deonici nastavila sa odličnom igrom. Ćirić i Prlainović upisali su još dva gola, dok su protivnici imali poteškoća sa realizacijom, zahvaljujući čvrstoj odbrambenoj liniji "delfina". Soro je konstantno briljirao, a njegove intervencije dodatno su motivisale čitav tim. Na odmor se otišlo sa rezultatom 4:1 u korist srpske reprezentacije.

Informer

Olimpijske igre 2008, Srbija - Crna Gora

Treća četvrtina bila je ključna za konačni ishod. Srbija je preuzela potpunu kontrolu, postigla još dva gola i povećala vođstvo na 6:1. Savić je bio nezaustavljiv, a njegovi pogoci dolazili su u pravim trenucima. Pokušavali su Crnogorci da se rezultatski vrate u meč, pa su u međuvremenu došli do jednog gola i za nijansu smanjili rezultatsku razliku.

U poslednjoj četvrtini, svesna prednosti, Srbija je prešla u taktiku „kupovine vremena“. Iako su primili dva gola, naši vaterpolisti su ostali smireni i fokusirani, čime su uspeli da očuvaju prednost do samog kraja. 

Informer

Olimpijske igre 2008, Srbija - Crna Gora

Golman srpskog vaterpolo tima Slobodan Soro, naglasio je da je ekipa pokazala da može da se izbori sa svim problemima i dođe do zaslužene medalje.

- Uspeli smo da se izborimo sa svim problemima i kada su nas svu otpisali, posebno, posle one polufinalne utakmice i svega što se izdešavalo posle toga i pobedimo jakog protivnika. Nakon nesrećnog slučaja sa Acom, ipak, smo uspeli da skupimo snage i da pobedimo - rekao je Soro.