24.08.2024.

10:35

Foto: Atletski savez Srbije

Sport

Angelina napada zlato! Topićeva na spisku za SP, povreda je prošlost?

Jedna od najtalentovanijih atletičarki današnjice pokušaće da dođe do zlatne medalje u skoku uvis i to u konkurenciji takmičarki do 20 godina, iako je na nedavno okončanim Olimpijskim igrama doživela tešku povredu. Ona je na zagrevanju u kvalifikacijama nezgodno doskočila na strunjaču i povredila levi skočni zglob. Uprkos velikim bolovima, odlučila je da izgura kvalifikacije do kraja, pa je uspela čak i da se plasira u finale.

Međutim, odmah nakon takmičenja izašla je pred medije i rekla da neće moći da se takmiči u finalu, pošto su bolovi ogromni. Kasnije je i zvanično saopšteno da neće biti skakati za medalju, a prve prognoze bile su da će pauza trajati najmanje četiri nedelje.

Informer

Angelina će, po svemu sudeći, i malo pre tog roka ponovo na zaletište. Kako je saopštio Edin Zuković, selektor juniorske atletske reprezentacije, Angelina je na spisku takmičara za Svetsko prvenstvo do 20 godina i pokušaće da se bori za neku od medalja. Ćerka legendarnog Dragutina Topića takmičiće se 29. avgusta u kvalifikacijama, a ako prođe dalje, finale je dva dana kasnije.

Kako stvari stoje, njen tim učinio je sve kako bi se oporavila i napala svetsko zlato u juniorskoj konkurenciji. Na Zukovićevom spisku je 17 takmičara, 13 u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.