Autor: Informer.rs

24.08.2024.

12:43

Foto: Instagram

Sport

Čudo sa Zvezdare! Nemaju sponzora, ali sanjaju Superligu! Upoznajte odbojkaše Laki stara

Laki star je klub koji je poznat po tome što je mnogim mladim igračima, koji vole odbojku, pružio priliku da prvi put prebacuju loptu preko mreže. Muška seniorska ekipa je prošle sezone, predvođena trenerom Nemanjom Dragovićem, uspela da se domogne trofeja u Drugoj ligi. Njemu je tokom sezone pomagao trener ženske kadetske ekipe, Nemanja Brajović, a zajedno su sa mladim i talentovanim timom uspeli da osvoje ligu iako je to malo ko očekivao.

Momci su dominirali maltene tokom čitave sezone i zasluženo će od jeseni igrati u Prvoj ligi, drugom rangu takmičenja u Srbiji. San im je da za koju godinu budu u najvišem rangu, pa da odmeravaju snage sa višestrukim šampionima poput Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine.

Ovu mladu i veselu ekipu odlikuje i jedan zanimljiv ritual. Naime, nakon svake pobede momci ukrste ruke, a taj gest je, prema njihovom objašnjenju, simbol snage, jedinstva, solidarnosti i ponosa. 

Nemanja Brajović, srednji bloker ovog kluba, rekao je da je svaka pobeda za njih posebna.

- Ukrštanje ruku posle utakmice je više od rituala - to je naš način da pokažemo snagu, jedinstvo i ponos. Kada gledamo jedni druge i vidimo taj znak, znamo da smo zajedno prošli kroz sve izazove i da smo nepobedivi kao tim. Ovaj gest nas podseća da smo zajedno stvorili nešto veliko i da nas ništa ne može zaustaviti – istakao je Brajović.

Klub nema sponzore, ali odbojkaši su željni dokazivanja. Mečeve igraju u sali osnovne škole "Veljko Dugošević" kod Novog groblja, a kako iz kluba kažu, u ekipi su svi drugari, ali i surovi profesionalci. Seniori su, nažalost bez sponzora, rešili da započnu pripreme za prvu sezonu u Prvoj ligi. Na pripremama su trenirali triput dnevno, a cilj im je da se u što boljem svetlu prikažu u drugom rangu srpske odbojke.

Tagovi:
sport Odbojka ostali sportovi Laki star