28.08.2024.

18:46

Foto: profimedia

Sport

Transfer bomba odjeknula u Šumadiji! Olimpijski šampioni ponovo zajedno - Jakšić ide kod Stevanovića!

Režirali su vaterpolisti Srbije čudo na nedavno završenim Olimpijskim igrama pošto su mimo svih očekivanja došli do zlatne medalje. Četa Uroša Stevanovića mučila se u grupnoj fazi, ali su bili pravi kada su došle odlučujuće bitke. Pred "delfinima" redom su padali Grci, Amerikanci i u finalu - Hrvatska, a jedan od ključnih igrača bio je i kapiten Nikola Jakšić. 

Bila je to treće olimpijsko zlato za Jakšića budući da je kapiten Srbije bio deo reprezentacije i u Rio de Žaneiru i u Tokiju, a sada je kao lider predvodio novu generaciju "delfina". U četvrtfinalu protiv Grčke postigao je spektakularan gol za pobedu i potvrdio da se radi o jednom od najboljih igrača današnjice. 

Nakon Olimpijskih igara Jakšić je otišao na zasluženi odmor, a sada je ponovo zatresao vaterpolo svet. Naime, kapiten Srbije napustio je Novi Beograd i od naredne sezone nosiće kapicu kragujevačkog Radničkog. U srcu Šumadije Jakšića čeka selektor Srbije - Uroš Stevanović. 

- Vaterpolo klub Novi Beograd prihvatio je ponudu Vaterpolo kluba Radnički, koji je izrazio želju da Nikola Jakšić, naš igrač pod ugovorom, nastavi dalju karijeru u kragujevačkom klubu - rekao je Sobodan Soro. 

Informer

 

Predsednik Novog Beograda ističe da je Radnički za Nikolu Jakšića platio propisno obeštećenje, a da je plan regionalnog i srpskog šampiona da naredne sezone značajno podmladi ekipu. 

- Želimo da budemo tim sa mnoge više kretanja i agresivnosti nego u prethodnom periodu. Imamo kod nas najbolje mlade igrače u zemlji i želimo da im damo šansu da se pokažu i na najvišem evropskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Ambicije nam se ne menjaju, iako dolaskom Jakšića sada, a pre toga Drašovića, Rašovića, Filipovića i mlađeg Jakšića, Radnički postaje apsolutni favorit za osvajanje našeg prvenstva uz činjenicu da u svojom redovima ima pet olimpijskih pobednika - istakao je Soro.