29.08.2024.

21:51

Foto: EPA Images

Sport

Povreda je prošlost! Angelina Topić u finalu Svetskog prvenstva

Topićeva je izborila finale pošto je u kvalifikacijama preskočila 1,83 metra i zauzela prvo mesto. Naša atletičarka je tako pokazala da je povreda skočnog zgloba prošlost, koji je  povredila tokom Olimpijskih igara u Parizu, kada je izborila finale, ali se posle povukla. Finale skoka uvis je na programu 31. avgusta od 23.25 časova po centralnoevropskom vremenu.

Srpska atletičarka je tako nastavila sa odličnim rezultatima, pošto je prošle nedelje pobedila na mitingu Dijamantske lige u Poljskoj. 

Plasman u finale juniorskog Svetskog prvenstva izborio je mladi srpski atletičar Luka Bošković u disciplini skok udalj. On je u kvalifikacijama ostvario rezultat od 7,68 metara, pa će se 31. avgusta od 00.20 časova po centralnomevropskom vremenu boriti za neku medalju.

Uspešni na SP u Peruu bio je i atletičar Bojan Novaković i plasirao se u polufinale trke na 110 metara sa preponama. On je u kvalifikacijama izjednačio juniorski rekord Srbije, pošto je pomenutu deonicu pretrčao za 13,69 sekundi. Polufinale je na programu u petak.

S druge strane, Lena Milinković i Teodora Golubović nisu uspele da se plasiraju u polufinale u disciplini 100 metara sa preponama. Golubović je u kvalifikacijama zauzela 50. mesto, dok je Milinković bila 55. Srpski atletičar Miloš Nisić takmičio se u trci na 200 metara, a pomuenutu deonicu je istrčao za 21,87 sekundi, ali mu to nije bilo dovoljno da se plasira u polufinale SP. 

Tagovi:
sport atletika Angelina Topić Svetsko juniorsko prvenstvo