30.08.2024.

11:18

Foto: printscreen instagram

Sport

Tuga! Poznata rukometašica preminula od raka!

Strašne vesti stigle su iz Rumunije! Rukometni klub Valčea objavio je da je preminula njihova igračica, a tamošnji mediji prenose da je ona izgubila bitku sa rakom. To je šokiralo sve u sportskom svetu, pošto nije bilo nikakvih informacija, niti potvrde da je Irina bolesna.

Devojka rođena u Odesi je u Ukrajini nastupala za Lavov i Zaporožje, a u naš komšiluk stigla je još 2012. godine. Jednu sezonu provela je u Galatiju, dve u Bukureštu i Romanu, a poslednjih sedam nosila je dres Valčee.

Glibkova je igrala na pozijama srednjeg i levog beka, a u Rumuniji je bila i najbolji strelac lige, dok je dva puta birana za najbolju inostranu rukometašicu. Dva puta je osvajala šampionsku titulu, a jednom Superkup.

Takođe, za reprezentaciju Ukrajine je nastupala punih 12 godina.

"Sa tugom u srcu objavljujemo da je preminula neverovatna sportiskinja Irina Glibko. Rođeni lider na terenu i posebna duša van njega, ona je bila primer posvećenosti i profesionalizma svima. Ostavila je neverovatan trag u uspomenama onih koji su imali privilegiju da rade s njom. Valčea joj je zahvalna zbog momenata koje je provela sa nama, za svaki gol koji je postigla i za svaki osmeh na licima naših crveno-plavih navijača. To što smo izgubili nju stvara ogromnu prazninu u srcu, ali i u rukometu. Irina, uvek ćeš biti u našim srcima", navodi se u saopštenju Valčee. 

U gradu Ramniku Valčei, tačnije u kapeli "Sveti Jovan Jevanđelist" danas će biti organizovano opelo i poslednji oproštaj od Irine Glibko, čije će telo sutra biti prevezeno u rodnu Odesu, gde će biti i sahranjena.