30.08.2024.

19:06

Foto: EPA Images

Sport

Tragedija u Americi! Slavni hokejaš i njegov brat poginuli dok su vozili bicikl

Prema pisanjima američkih medija hokejaš Kolumbus Blu Džeketsa i njegov brat nastradali su pošto je na njih, dok su vozili bicikl naleteo automobil. Vozač je priveden zbog sumnje da je upravljao kolima pod dejstovom alkohola.

Tragedija se dogodila u blizini njihovog rodnog grada Salem Kaunta, a automobil je navodno preticao druga vozila pre nego što je udario u braću Gudro. Za volanom je bio 43-godišnji Šon Higins i protiv njega je odmah podignuta optužnica zbog izazivanja dve smrti.

"U sklopi istrage, Higins je osumnjičen da je vozio pod dejstvom alkohola", saopštio je policijski zvaničnik Džefri Lebron.

Kako prenose američki mediji, Džoni i Metju su ovog vikenda trebali da se prisustvuju venčanju svoje sestre.  

Godru, koji je bio poznatiji pod nadimkom "Džoni Hokej", odigrao je 11 profesionalnih sezona u američkoj-kanadskoj hokejaškoj ligi (NHL). One draftovan 2011. godine od strane Kalgari Flejmsa, a stigao je sa Boston koledža. Debitovao je za "vatrene" u sezoni 2013/14, a u kanadskoj ekipi ostao je sve do 2022. godine, kada je potpisao za Kolumbus. Tokom 11 sezona u NHL ligi, Godru je postigao 243 gola, a sedam puta je učestovao i na Ol-staru.

Nastupao je i za reprezentaciju SAD, sa kojom je uzeo zlato na juniorskom Svetskom prvenstvu, srebro (Hlinka Grecki kup) i bronzu (IHF Svetsko prvenstvo). Nosio je dres reprezentacije i na šampionatu planete u Letoniji ove godine.