31.08.2024.

11:35

Foto: Paraolimpijski komitet Srbije

Sport

Srbinu oduzeli medalju zbog Iranaca? Novi detalji diskvalifikacije, jedna stvar je misterija

Nebojša je do drugog mesta u disciplini bacanje kugle F55 stigao hicem 11,98 metara. Prvo mesto osvojio je Bugarin Ruždi Ruždi rezultatom 12,40, dok je treće mesto osvojio Poljak Leh Stoltman sa hicem 11,90.

Međutim, njemu je srebrna medalja oduzeta, kako su zvanično naveli iz Pariza, zbog neadekvatne opreme.

Sada su, međutim, isplivali i novi detalji. Naime, na Đurićev rezultat i na te navodne propuste u opremi, žalili su se iz iranskog nacionalnog tima. Njihova žalba je uslišena, pa je Đuriću oduzeta medalja, a to srebro dobio je upravo Iranac, Zafar Zaker. On je tokom takmičenja ostvario rezultat 11,88, što znači da je to lošije i od našeg Nebojše, ali i od Poljaka Stoltmana.

Zanimljivo, prema novoj raspodeli medalja, zlatna je ostala u vlasništvu Bugarina Ruždija, Irancu Zakeru je pripala srebrna, a Poljaku bronza.

Ono što nije objašnjeno je to kako je poljskom predstavniku Stoltmanu priznat drugi najbolji rezultat (11,81), inače dovoljan za treće mesto, a našem Nebojši su poništena sva bacanja.

Pogledajte kako izgleda novi poredak.

Informer

 

Takođe, organizatori još uvek nisu objasnili šta to tačno od Nebojšine opreme nije bilo u skladu sa propisima, odnosno, kakav je to propust napravljen pa da naš paraolimpijac zaradi diskvalifikaciju sa takmičenja.