02.09.2024.

21:00

Foto: profimedia

Sport

Preokret! Pijetlović se "vratio" iz penzije! Slavni srpski vaterpolista potpisao!

Mlađi od braće Pijetlović je nedavno ozvaničio kraj karijere, a onda se predomislio i potpisao za Kragujevčane. Tim povodom se klub iz Šumadije oglasio na društvenim mrežama.

"U smiraj prelaznog roka, samo par dana nakon prelaska kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije, Nikole Jakšića, u Radnički, u Kragujevcu je odjeknula još jedna transfer bomba, u vidu jednog od najboljih centara svih vremena i člana zlatne generacije delfina, Duška Pijetlovića (39). Ovaj transfer je usledio pomalo neočekivano jer je Pijetlović pre petnaestak dana okačio kapicu o klin, ali se na poziv Radničkog u kratkom roku predomislio i vratio iz penzije", navodi se u objavi VK Radnički.

Iskusni centar je potom otkrio zbog čega se predomislio.

- Jednostavno i iskreno, dobio sam poziv koji nisam mogao da odbijem. Imao sam razgovore sa Urošem Stevanovićem, koji je nedavno osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu i teško je odbiti trenera koji je ostvario tako veliki uspeh. Ambicije nam se poklapaju želimo da pobedimo u svakoj utakmici, u svim takmičenjima i da nije tako, ne bih ni dolazio - istakao je Duško Pijetlović.

Podsetimo, njegova karijera obeležena je uspesima - osvojio je dva olimpijska zlata, dva svetska, pet evropskih, četiri Lige šampiona, a odlične igre pružao je u Partizanu, Crvenoj zvezdi, Pro Reku, Solnoku, Dinamu, Novom Beogradu.