03.09.2024.

07:18

Foto: Starsportphoto

Sport

Razišli se Terzić i Rusi!

Srpski stručnjak i Odbojkaška federacija Rusije sporazumno su raskinuli saradnju. Kao glavni razlog navodi se odsustvo sa međunarodne scene. Čekali su svi da se nešto promeni i da  Rusima budu ukinute sportske sankcije uvedene zbog njenog rata sa Ukrajinom, ali do toga nije došlo. Nema čak ni nagoveštaja da će se promeniti politika Zapada prema Rusiji, samim tim ni tretman ruskih sportista. 

Terzić od dolaska na mesto selektora nije ni dobio šansu zvanično da debituje, ukoliko se zanemare prijateljski mečevi sa Belorusijom i klubovima iz Rusije.

Raskid saradnje sa Savezom ne znači i Terzićev odlazak iz Rusije. Trener koji je obeležio istoriju ženske odbojke u Srbiji, osvojivši čak 20 odličja za dve decenije, obavljaće i dalje funkciju šefa struke Dinama iz Kazanja. Proteklu sezonu krunisao je titulom, a uoči nove slovi za velikog favorita da ponovi identičan uspeh.

Podsećamo,Terzić je sa Srbijom osvojio tri evropska zlata i titulu svetskog šampiona 2018. Kao i olimpijsko srebro 2016. i bronzu 2021. Reprezentacija je pod njim još osvojila dva evropska srebra i bronzu sa Evropskog i Svetskog prvenstva. Srbija u ovom trenutku nema selektora... Ko zna, možda bi mogao da se vrati na mesto uspeha!