03.09.2024.

10:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Vaterpolista izdao Srbiju! Preko noći odlučio da postane Hrvat, odluka izazvala burne reakcije!

Odluka Hrvatskog olimpijskog odbora, doneta na nedavnom zasedanju u Zagrebu, samo je produbila osećaj izdaje među srpskim sportskim fanovima, koji su ovu vest dočekali s ogorčenjem.

Žeželj, koji je ponikao u Srbiji i godinama nosio kapice Crvene zvezde, Novog Beograda i Šapca, odlučio je da svoju karijeru nastavi pod hrvatskom zastavom. Iako trenutno igra za nemački Potsdam, njegov potez je okarakterisan kao izdaja matične zemlje, zemlje koja ga je oblikovala kao sportistu.

Ovaj prelazak u redove potencijalnih protivnika na međunarodnoj sceni dolazi kao šok za mnoge. Očekivalo se da Žeželj postane jedan od stubova buduće generacije srpskih vaterpolista, ali umesto toga, on je odlučio da obuče boje rivala, što je potez koji će se dugo pamtiti i prepričavati u srpskim sportskim krugovima.

Za mnoge navijače i stručnjake, ovo je više od obične promene državljanstva – to je čin koji se vidi kao izdaja i okretanje leđa zemlji koja mu je pružila prve sportske korake. Ostaje da se vidi kako će se ovaj potez odraziti na Žeželjevu karijeru, ali jedno je sigurno – ovaj prelazak neće proći bez posledica, kako na sportskom terenu, tako i u očima srpske javnosti.