03.09.2024.

13:05

Foto: EPA Images

Sport

Jezivo! Atletičarku dečko polio benzinom i zapalio, lekari joj se bore za život!

Poznata maratonka, koja je svoju zemlju predstavljala i na minulim Olimpijskim igrama u Parizu, zadobila je opekotine na 75 odsto tela. Trenutno se nalazi u kritičnom stanju i lekari joj se bore za život u bolnici u Eldoretu u Keniji.

Prema informacijama lokalnih medija, nju je dečko u nedelju popodne polio benzinom, a potom zapalio. Sve se dešavalo u Rebekinoj kući, u zapadnom delu Trans Nzoija, a nasilnik je takođe povređen u ovom strašnom zločinu.

Komandir tamošnje policije Džeremaja Ole Kosiom je celu situaciju opisao kao nasilje u porodici, a istraga je još u toku.

- Dikson Ndiema Marangaš kupio je kantu benzina, polio i zapalio svoju devojku, nakon svađe koji su imali u nedelju. Oboje su zadobili teške opekotine i nalaze se na lečenju - rekao je Ole Kosiom.

U izveštaju policije navodi se da su komšije čule Rebeku i Diksona kako se svađaju oko zemljišta na kom je kuća izgrađena, pre nego što je požar izbio.

Roditelji maratonke iz Ugande izjavili su da je njihova ćerka odlučila da živi u okrugu Trans Nzoija, kako bi bila u blizini mnogobrojnih atletskih trening-centara.