03.09.2024.

13:11

Foto: Reuters

Sport

Sreća pogledala "plavu četu"! Srpski odbojkaši se plasirali na Svetsko prvenstvo! (FOTO)

Na osnovu najnovije rang liste Svetske odbojkaške federacije (FIVB), Srbija će biti jedan od 32 timova koji će se takmičiti na ovom prestižnom globalnom takmičenju.

Svetsko prvenstvo u odbojci 2025. biće održano od 12. do 28. septembra naredne godine u filipinskoj prestonici. Žreb za grupnu fazu šampionata zakazan je za 14. septembar, sa početkom u 13:30 časova po lokalnom vremenu u Manili.

Pored Srbije, na Svetskom prvenstvu će učestvovati i domaćin Filipini, aktuelni svetski prvak Italija, kao i po tri reprezentacije sa kontinentalnih šampionata 2023. godine: Poljska, Slovenija i Francuska iz Evrope; SAD, Kanada i Kuba iz Severne i Srednje Amerike; Argentina, Brazil i Kolumbija iz Južne Amerike; Japan, Iran i Katar iz Azije; te Egipat, Alžir i Libija iz Afrike.

Dodatno, plasman na SP obezbedile su i 15 reprezentacija prema rang listi FIVB, uključujući Nemačku, Holandiju, Ukrajinu, Belgiju, Tursku, Češku, Bugarsku, Portugaliju, Finsku, Tunis, Kinu, Rumuniju, Čile i Koreju.

Informer

odbojkaška reprezentacija Srbije

Reprezentacije će biti podeljene u osam grupa sa po četiri tima, a raspodela u grupe biće određena na osnovu FIVB rang liste.

Ovo je izvanredna prilika za srpske odbojkaše da se ponovo dokažu na svetskoj sceni i nastave tradiciju uspeha koju su gradili prethodnih godina. Svi ljubitelji odbojke u Srbiji mogu se radovati uzbudljivim mečevima i mogućem uspehu na predstojećem Svetskom prvenstvu.