03.09.2024.

17:37

Foto: printscreen/Youtube/Paraolimpijski komitet Srbije

Sport

Oglasio se Nebojša Đurić nakon što mu je vraćena medalja!

Đurić je postigao hitac od 19,98 metara i tako osvojio srebrnu medalju, ali mu je odličje naknadno oduzeto zbog žalbe jednog od takmičara koji je tvrdio da su njegova invalidska kolica neispravna.

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije su potom uložili žalbu, koja je nakon nekoliko dana usvojena

Posle velikog preokreta, na društvenim mrežama se oglasio naš sportista  koji je se zahvalio svima na pomoći i podršci.

"Gospodu milome hvala za sve...hvala mom Paraolimpijskom komitetu,hvala nasoj Srbiji, koja je uz nas kao nasim porodicama, prijateljima ,mom treneru i nasem narodu medijima i svima prijateljima iz susednih zemalja na podrsci..ovo je naša pobeda. Slava ti Bože i hvala za sve", napisao je on.

Povodom ove situacije i Paraolimpijski savez Srbije je takođe izdao saopštenje. 

"Srbija je danas izborila dve pobede. Jednu, koju je Nebojša Đurić izborio još 30. avgusta na terenu, svojim hitcem od 11,98 metara, a drugu pobedu izborio je tim Paraolimpijskog komiteta Srbije pod rukovodstvom predsednika Zorana Mićovića. Više od 80 časova trajala je borba da se poništi nelegalno i nepravedno doneta odluka o diskvalifikaciji našeg takmičara i da se potvrdi ono što Paraolimpijski tim Srbije govori i dokazuje sve vreme", stoji u njihovom saopštenju.

Ovo je njegovo prvo olimpijsko odličje. Od ranije ima srebro i bronzu sa Svetskog prvenstva i zlato i srebno sa Evropskog prvenstva.