03.09.2024.

22:45

Foto: profimedia

Sport

Palikuća posle bronze na POI: Ostaje žal, ali zadovoljan sam zbog osvojene medalje (VIDEO)

Palikuća je u polufinalu posle velike borbe izgubio od Čenga Minga Čiha iz kineskog regiona Tajvan rezultatom 11:3, 15:13, 11:7, pa je morao da se zadovolji trećim mesto. 

Rođeni Šapčanin je posle osvojenog bronzanog odličja rekao da je loše ušao u meč, što ga je na kraju i koštalo plasmana u finale. 

- Slabo sam krenuo u meč, protivnikove loptice su bile nezgode, malo su me poremetile. Krenuo sam tek od polovine drugog seta, ali na moju nesreću to nije bilo dovoljno i taj drugi set se završio na razliku. U trećem setu sam vodio, ali stao sam. Protivniku čestitam na boljoj igri, ali ostaće žal. Treća Paraolimpijada i moram biti zadovoljan osvojenom medaljom - rekao je Palikuća. 

Naš paraolimpijac je na kraju podvukao da je zadovoljan rezultatom, jer je konkurencija u Parizu bila izuzetno jaka. 

- Biti na Paraolimpijskim igrama je veliki uspeh, prošao sam kroz teške kvalifikacije, gde je samo pobednik došao ovde. Uspeo sam, plasirao se u polufinale. Medalja je medalja, bronzana. Može i za mene da sija i sjajnije i mogu da kažem da posle svega nisam bio nezadovoljan, ako se pogleda kakva je bila konkurencija - zaključio je srpski parastonoteniser.