04.09.2024.

16:11

Foto: profimedia

Sport

Prvo zlato za Srbiju u Parizu!

Naš paraolimpijac je danas u finalu u Šateruu pogodio 250,2 kruga, što je samo 2,5 kruga manje od paraolimpijskog rekorda, koji je Ristić postavio pre tri godine u Tokiju.

On je do finala stigao pošto je ranije danas osvojio osmo mesto u kvalifikacijama. Drugo mesto u finalu osvojio je Vladimer Čintčarauli iz Gruzije (248,2), dok je treći bio Britanac Tim Džeferi (227,8).

Ovo je prva zlatna medalja za Srbiju na POI u Parizu. Srbija je na POI do sada ukupno osvojila pet medalja. Srpska parastonoteniserka Borislava Perić-Ranković obezbedila je ranije danas medalju, pošto je izborila plasman u polufinale u klasi WS4 u singl konkurenciji.

Perić-Ranković će se 7. septembra u polufinalu sastati sa Kineskinjom Jing Žou. Perić-Ranković je pre nekoliko dana u paru sa Nadom Matić osvojila srebro u ženskom dublu. ž

Srpski parastonoteniser Mitar Palikuća osvojio je bronzu u klasi MS5 u singl konkurenciji, dok je paraatletičar Nebojša Đurić stigao do srebrnog odličja u bacanju kugle na Igrama u Parizu.