05.09.2024.

10:00

Foto: profimedia

Sport

Umrla atletičarka koju je dečko polio benzinom i zapalio! Svi organi otkazali...

Poznata maratonka, koja je svoju zemlju predstavljala i na Olimpijskim igrama u Parizu, imala je opekotine na 75 odsto tela. Nakon što je primljena u bolnicu bila je u kritičnom stanju, lekari su joj se danima borili za život, ali je na kraju žalalost umrla u bolnici "Moi Teaching and Referral" u Eldoretu u Keniji. 

Vršilac dužnosti direktora bolnice  Oven Menač, potvrdio je da je preminula prošle noći nakon što su joj svi organi otkazali.

- Nažalost, izgubili smo je nakon što su joj prošle noći svi organi otkazali - rekao je Menač.

Mediji su preneli da su joj opekotine oštetile većinu njenih organa, a bolnica će tokom dana objaviti kompletan izveštaj o slučaju.

Njen dečko, Dikson Ndiema Marangach, takođe je zadobio opekotine tokom napada, primljen u bolnicu sa oko 30 odsto opekotina. Podsećamo, Marangach je navodno krišom ušao u Čepteguin dom sa petolitarskom kantom benzina. Čeptegui je otišla u crkvu sa njihovom decom, a kada se vratila, muškarac je polio benzinom i zapalio.  Komšije su čule Rebeku i Diksona kako se svađaju oko zemljišta na kom je kuća izgrađena, pre nego što je požar izbio. Komandir policije Džeremaja Ole Kosiom rekao je za tamošnje medije celu situaciju opisao kao "nasilje u porodici“.

Informer

Rebeka Čeptegui predstavljala je Ugandu u Parizu na Olimpijskim igrama, zauzela je 44. mesto.