06.09.2024.

15:34

Foto: Srpski atletski savez

Sport

Velike vesti za Srbiju! Beograd zvanično postao kandidat za Evropsko prvenstvo 2028. godine!

Ova izvanredna vest dolazi kao kruna dugogodišnjeg uspešnog rada Srpskog atletskog saveza i njegovih napora da Srbija postane epicentar velikih sportskih takmičenja.

Podrška Republike Srbije, a posebno predsednika Aleksandra Vučića, odigrala je ključnu ulogu u ovoj kandidaturi. Predsednik Vučić je neprestano podržavao razvoj srpske atletike, a njegova vizija da Srbija bude domaćin najznačajnijih sportskih manifestacija stavila je Beograd u sam vrh evropskih kandidata za organizaciju prvenstva.

Informer

Srpski atletski savez

Beograd se suočava sa ozbiljnom konkurencijom, prvenstveno iz poljskog grada Silesije, koji ima iskustvo u organizaciji velikih atletskih događaja, uključujući takmičenja Dijamantske lige i Evropskog timskog prvenstva. Ipak, srpska strana veruje da su dosadašnji uspesi u organizaciji Svetskog dvoranskog prvenstva 2022. godine i predstojećeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. godine dovoljno snažan adut.

Ključni izazov u pripremama biće izgradnja nacionalnog atletskog stadiona koji će ispunjavati najviše svetske standarde. Srpski atletski savez je spreman na sledeći korak – seriju sastanaka s predstavnicima Evropske atletike kako bi se osigurala najbolja moguća organizacija ovog spektakla.

Ako uspe, Beograd će 2028. postati centar evropske atletike i upisati Srbiju u istoriju ovog prestižnog takmičenja.