Autor: Informer.rs

08.09.2024.

21:39

Foto: ADCC

Sport

Spektakularne borbe na ADCC prvenstvu u Kovinu!

ADCC takmičenje je i ovog puta pomerilo granice ovog borilačkog sporta u Srbiji, sa preko 150 takmičara iz svih krajeva zemlje, u svim uzrasnim kategorijama, od najmlađih do mastera. Ovaj sportski spektakl ljubiteljima sabmišn fajtinga pružio je niz vrhunskih borbi koje su pokazale snagu, tehniku i izuzetnu volju domaćih boraca.

Nikola Pešut - suvereni šampion, „Sandžak“ i dalje dominira; Radinović majstor giljotine!

Nikola Pešut, iz novosadskog kluba „Car Dušan Silni“, još jednom je potvrdio svoju dominaciju na srpskoj sceni. Njegova tehnička superiornost i borbenost izdvojili su ga iz konkurencije, a njegovi nastupi su bili vrhunac dana. U prvom meču, Pešut je protivnika savladao impresivnim „arm trianglom“, dok je u finalu briljirao završnicom „giljotine“, osiguravši sebi titulu nacionalnog šampiona. Njegov neprekinuti niz pobeda i izvanredno poznavanje tehnika borbe čine ga jednim od najopasnijih takmičara u Srbiji.

„Sandžak Top Tim“ iz Novog Pazara, poznat po svojim izuzetnim borcima, i ove godine je obeležio takmičenje. Aladin Ibrović i Rifat Prušević, borci iz ovog kluba, zadržali su svoje titule u profesionalnim kategorijama do 76kg i do 93kg, potvrdivši status svog kluba kao jednog od najdominantnijih na sceni.

Informer

 

Vrhunac dana bio je susret učitelja i učenika u finalu kategorije preko 100kg, gde su se borili Jusuf Hajrović, lider „Sandžak Top Tima“, i njegov učenik Dževad Baltić. Baltić je ovog puta nadmašio svog mentora i trijumfovao, zadržavši titulu nacionalnog šampiona i potvrdivši svoju veštinu u kategoriji profesionalaca.

Aleksa Radinović iz banjičkog kluba „ViN“ inače član tima Arena Fight TV, postao je državni prvak u naprednoj kategoriji do 100kg. Njegov zaštitni znak na ovom takmičenju bila je „giljotina“, kojom je redom savladavao protivnike, što je pokazalo njegovu izuzetnu tehničku pripremljenost i odlučnost.

U kategoriji profesionalaca do 91kg, titulu je odneo Dušan Janjić iz kluba „BJJ Caminho“, dok je u kategoriji naprednoj kategoriji do 76kg šampion postao Aleksa Kuzmančev iz kluba „Car Dušan Silni“. Njihovi nastupi potvrdili su vrhunski kvalitet i tehniku, postavivši visoke standarde za buduće takmičare.

Informer

 

Sledeće veliko ADCC takmičenje, zakazano za 2. novembar, dovodi jugoistočnu Evropu u, kako sami organizatori kažu, najgostoljubljiviju zemlju - Republiku Srbiju. Očekuje se veliki broj takmičara iz svih krajeva Evrope i sveta, koji će se boriti na ovom prestižnom takmičenju u sabmišn fajtingu.

Inače, ADCC takmičenja u Srbiji zvanično se organizuju od 2013. godine i od tada do danas privlače brojne istaknute borce iz Srbije, Evrope, kao i sveta, čineći ovu zemlju centralnim mestom za razvoj i popularizaciju ovog sporta u regionu.