10.09.2024.

21:06

Foto: Tanjug/AP

Sport

Totalna zbrka oko revanša Usika i Fjurija! Organizatori saopštili jedan datum, borci se spremaju za drugi!

Postao je krajem maja Oleksander Usik neprikosnoveni šampion sveta u teškoj kategoriji kada je u Rijadu nokautirao Tajsona Fjurija. Ljubitelji boksa godinama su čekali obračun dvojice najboljih teškaša, a sve su prilike da će u 2024. imati šansu da još jednom u ringu vide Ukrajinca i Britanca. 

Odmah nakon meča Usik i Fjuri istakli su želju da se održi i revanš, a organizatori su dobili lak zadatak budući da je interesovanje za njihov meč ogromno. Vrlo brzo je objavljeno da će se teškaši u ringu naći krajem godine, odnosno - 21. decembra, ali je pitanje da li će do duela doći u pomenutom terminu. 

Naime, Oleksander Usik je na svom Instagramu podelio snimak iz teretane i "pecnuo" svog rivala pitavši ga da li je spreman za meč. 

"Prijatelju moj, spreman sam za 23. decembar, a ti?", pitao je Usik na Instagramu. Navijači su u prvi mah pomislili da je došlo do greške, ali kada je Tajson Fjuri odgovorio došlo je do opšte zabune. 

Informer

 

"23. decembra ćeš biti razbijen klinac. Pitanje je da li si ti spreman na to", odgovorio je "Kralj cigana". 

Još uvek nije poznato zašto Fjuri i Usik pričaju o 23. decembru budući da se svetska javnost sprema za njihov okršaj dva dana ranije u Rijadu. Postoji mogućnost da je reč o zabuni dvojice teškaša, ali ukoliko je nešto drugo u pitanju organizatori će biti u ozbiljnom problemu. 

Podsećamo, Oleksander Usik je nokautirao Fjurija u maju iako je u petoj i šestoj rundi pretrpeo veliku štetu nakon snažnih udaraca britanskog borca. I sam Fjuri je nakon meča istakao da je očekivao jači otpor rivala, ali da ga je skupo koštala neozbiljnost nakon što je bacio Ukrajinca na konopce. 

- Bilo je mnogo lakše nego što sam mislio... Ljudi su govorili da će mi biti jako teško da ga pogodim, ali sam to uspevao u serijama od po tri i četiri udarca. Smejao sam mu se, moj problem je što sam bio previše opušten i uključio sam zabavu u to. Ipak, uživao sam u borbi, sve je bilo dobro - rekao je Tajson Fjuri nakon meča. 

Oleksander Usik je samo nekoliko nedelja nakon pobede nad Fjurijem morao da preda jedan od svoja četiri pojasa budući da nije bio u stanju da ga brani. Ukrajinac je doživeo prelom vilice u Saudijskoj Arabiji, a za njegovu titulu će se uskoro boriti Danijel Duboa i Entoni Džošua.