12.09.2024.

23:30

Foto: Beogradski maraton

Sport

Solidarnost i humanost na delu! Ženska trka na Adi 6. oktobra

Ova trka u dužini od 7,7 kilometara oko Savskog jezera organizuje se 17. put, namenjena je ženama svih generacija i za cilj ima promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao svojevrsne prevencije u očuvanju zdravlja, ali i nezaboravno druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju.
Ovogodišnja ženska trka imaće i humanitarni karakter, pošto će se za svaku kupljenu kotizaciju donirati paket uložaka članicama Specijalne olimpijade iz 16 klubova širom Srbije, kao i članicama Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Žene će tako trčati za pomoć ženama, a novina ove godine će biti i održavanje stručnog panela namenjenog svim zainteresovanim trkačicama koje žele dodatno da se edukuju o brojnim aspektima fizičkog, reproduktivnog i menstrualnog zdravlja. Ovaj panel održaće se 18. septembra u sklopu najavne konferencije za medije za ovaj sportski događaj.
Sve učesnice će u startnom paketu dobiti majicu i poklone sponzora, a uz dobro druženje i osveženje, kao i svake godine, biće obezbeđen zanimljiv zabavni program, kao i dodatni sadržaj za najmlađe.

Informer

Veliki broj učesnica trčao prošle godine na Adi

"Tradicionalna ženska trka je četvrti ovogodišnji trkački događaj u organizaciji Beogradskog maratona na koji smo veoma ponosni. Posebno nas raduje što ova trka iz godine u godinu raste u svakom smislu, i kvantitativno i kvalitativno. Takođe, veoma smo ponosni na to što će ove godine zahvaljujući angažovanju Fondacije "Heroji Beogradskog maratona" Ženska trka poprimiti i humanitarni karakter. Uveren sam da ćemo 6. oktobra na Adi Ciganliji okupiti veliki broj žena, koje će time pokazati svoju solidarnost, ali i uživati na stazi u jedinstvenom trkačkom ugođaju", rekao je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Organizatori su najavili još jedan zanimljiv novitet ove godine: kao priprema za Žensku trku 21. i 28. septembra s početkom u 9 časova na Adi Ciganliji biće održani javni treninzi, kako bi sve učesnice bile što spremnije, a sve one koje 6. oktobra prođu kroz cilj dobiće medalje, kao i onlajn diplome.