12.09.2024.

22:53

Foto: Starsportphoto©

Sport

Najava spektakularne rukometne sezone! Voša srušila Partizan u finalu Superkupa! (VIDEO)

Previranja u srpskom rukometu traju godinama, a sve to kvari generalnu sliku nekada trofejnog sporta za našu zemlju. Nažalost, uticalo je to i na kvalitet domaćeg šampionata, ali rastom Vojvodine i neki drugi rukometni centri rešili su da podignu ulaganja. Posebno - Partizan. Crno-beli su prethodne sezone prekinuli dominaciju Novosađana i osvojili Kup da bi večeras u banjalučkom "Boriku" nagovestili da nas naredne takmičarske godine očekuje izuzetno zanimljiv šampionat u Superligi Srbije. 

Novu rukometnu sezonu otvorili su Vojvodina i Partizan u finalu Superkupa Srbije. Nakon 60 minuta atomskog rukometa prvi trofej ide u ruke Novosađana. Četa Borisa Rojevića je, mora se priznati - teže nego što se očekivalo, uspela da slomi otpor crno-belih i pored osvojenog pehara izbori mesto u finalu Svesrpskog kupa - 24:22 (11:10).

Da nas očekuje zanimljiv meč u "Boriku" videlo se nakon samo pet minuta. Partizan je na krilima letošnjeg pojačanja - Nikole Crnoglavca, stekao prednost od 5:1, a potom je Vojvodina ostala bez jednog od ključnih igrača. Vukašin Vorkapić je prilikom izvođenja sedmerca pogodio u glavu golmana crno-belih i zaradio direktan crveni karton. 

Ipak, već do poluvremena Vojvodina je uspela da preokrene rezultat zahvaljujući sjajnoj odbrani. Među stativama je nekoliko intervencija sakupio Andrej Trnavac, Fran Mileta i Predrag Đorđić pronašli su napadački ritam, a crno-beli nisu imali rešenja za stamenu defanzivu Novosađana koju su, kao i prethodne sezone, držali Miljan Vukovljak i Miljan Pušica. 

Finiš poluvremena obeležila je ružna slika u "Boriku" kada je novu povredu zaradio malerozni Stefan Dodić. Rođeni Vranjanac slovi za najvećeg srpskog talenta, ali mu se tokom prethodnih godinu dana prečesto dešavaju pehovi. Danas je nakon duela sa Veljkom Popovićem ostao na parketu, a da se radi o ozbiljnom problemu potvrđuje činjenica da nije samostalno mogao da napusti teren. 

Bio je Partizan konkurentan sve do poslednja tri minuta kada je na delu viđena širina rostera koju na raspolaganju ima Boris Rojević. Milan Jovanović meč nije počeo u startnoj postavi, na parketu ga nije bilo sve do finiša prvog dela utakmice, a onda je sa deset golova bio najzaslužniji za pobedu Novosađana. Momak iz Kruščića je čak tri gola postigao u završnici utakmice i slomio otpor rivala. 

Jovanović je postigao deset golova i bio najefikasniji akter meča, šest je dodao Petar Đorđić, a Sesa je postigao četiri. Sa druge strane, Crnoglavac je pet puta pogađao mrežu Vojvodine, Miha Kotar je postigao šest (svi iz sedmerca), dok je Mladen Šotić bio precizan u četiri navrata.