13.09.2024.

13:50

Foto: EPA

Sport

Ilić nije jedini! Trojica vrhunskih stručnjaka su kandidati za selektora Srbije!

Iako je bivši as bio glavni kandidat za vođenje reprezentacije, situacija se u poslednjih nekoliko nedelja promenila, a Rukometni savez Srbije (RSS) sada pregovara sa trojicom stranih trenera, piše Sportski žurnal.

U opticaju su imena vrhunskih stručnjaka sa bogatim međunarodnim iskustvom: Magnus Anderson iz Švedske, Raul Gonzales iz Španije, i Talant Dujšebajev, bivši ruski reprezentativac koji poseduje špansko državljanstvo.

Informer

rukometna reprezentacija Srbije

Nezvanično, predstavnici RSS su nedavno posetili Poljsku gde su razgovarali sa Talantom Dujšebajevim, dugogodišnjim trenerom jednog od najboljih evropskih klubova, Vive Kijelce. Dujšebajev već ima iskustvo vođenja reprezentacija Mađarske i Poljske, a navodno je izrazio interesovanje za preuzimanje Srbije.

U međuvremenu, preliminarni razgovori su vođeni i sa Raulom Gonzalesom, aktuelnim trenerom Pari Sen Žermena. Iako je zainteresovan za ovaj izazov, problem predstavlja njegovo angažovanje u PSG-u, jer rukovodstvo kluba nije naklonjeno ideji da njihov trener paralelno vodi i reprezentaciju.

Informer

Raul Gonzalez

Treći kandidat, Magnus Anderson, trener Porta, takođe je izrazio želju da postane selektor Srbije. Kako nema klauzulu u ugovoru koja bi ga sprečila da preuzme novu funkciju, njegov dolazak u Srbiju deluje kao realna opcija.

Odluka o novom selektoru biće ključna za dalji napredak rukometne reprezentacije, koja se nada povratku na stare staze slave. Momir Ilić, iako više nije jedini kandidat, ostaje u trci, dok će Srbija po svemu sudeći dobiti stranca na klupi nakon Tonija Đirone.

Podsećamo, trenutni selektor, Boris Rojević, koji vodi novosadsku Vojvodinu, još uvek formalno nije razrešen funkcije, iako se spekuliše da je njegova smena pitanje vremena. Rukometna javnost sada s nestrpljenjem očekuje zvaničnu odluku rukovodstva saveza.