13.09.2024.

21:13

Foto: profimedia

Sport

Dijamantska liga! Angelina ostala bez medalje

Topićeva se u prestonici Belgije borila za novo odličje, pošto je nedavno osvojila zlato na Svetskom prvenstvu za junore u Limi, ali je sada ostala praznih ruku. Naša mlada atletičarka večeras nije uspela da preskoči visinu od 1,92 metra, koju je u tri navrata rušila, pa je na kraju završila takmičenje na petom mestu. 

Angelina je sigurno počela takmičenje i iz prvog puta preskočila visinu 1,80 metara. Ona je potom bila sigurna i na 1,84, da bi visinu od 1,88 metara preskočila iz drugog puta. Ipak, kada je lestiva pomerena za četiri centimetra više naša predstvnica nije imala sreće. Zanimljivo, Angelina je pre desetak dana na SP u Limi rutinski preskočila 1,91 metar, ali večeras nije mogla da savlada jedan centimetar više.

Iza Topićeve se na kraju našla Slovenka Lia Apostolovski, koja je takođe tri puta obarala lestvicu na 1, 92 metra. Četvrto mesto zauzela je Australijanka Eleonor Paterson, koja je takođe stala na 1,92. Bronza je pripala Ukrajinki Irini Geraščenko koja je stala na 1,95 metara. Za zlato i srebro na kraju su se borile Ukrajinka Jaroslava Mahučik i Australijanka Nikola Olislagers, jedine koje su preskočile 1,95, a potom i 1,97 metara.