15.09.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sindrom saopštenja stigao i do rukometa! Vojvodina pred derbi pisala direktoru Superlige!

Godinama srpski rukomet krvari, a čak ni dobra izdanja na terenu ne uspevaju da poprave generalnu sliku. Umesto da se dva dana nakon spektakularnog meča Vojvodine i Partizana u finalu Superkupa priča o utakmici odigranoj u "Boriku", čelnici klubova rešili su da pažnju skrenu na sebe.

Vojvodina i Partizan bi 18. septembra trebali da budu rivali u prvom kolu Superlige Srbije, ali je pitanje da li će do meča doći... Saopštenja su poslednjih godina bila svojstvena za košarku i fudbal, no, vremena su se promenila, a praksa prepucavanja van terena sada je u modi i u rukometu. Povod? Krajnje sporan budući da četiri dana pre utakmice još uvek nije poznato gde će ona biti odigrana. 

Informer

 

Navijači Partizana najavili su svoj dolazak na tribine "Slane bare", a kako dvorana u kojoj Vojvodina nastupa ne ispunjava uslove da u njoj budu smeštene dve navijačke grupe, direktor Superlige - Dejan Milenković, morao je da pronađe alternativno rešenje. Predloženo je da utakmica bude odigrana u "SPENS-u", ali čelnici Vojvodine ne pristaju da se sele sa iz svoje hale. 

Upravni odbor Vojvodine zasedao je kako bi se rešilo pitanje utakmice, a saopštenje je potpisao predsednik kluba - Dušan Bajatović. 

"Poštovani, 
Dana 14.09 održana je sednica UO RK Vojvodina iz Novog Sada na kojoj je razmatrana situacija oko organizovanja i održavanja utakmice 1. kola između RK Vojvodina i RK Partizan iz Beograda.

Donešene su sledeće odluke :
Da se maksimalnim tehničkim i građevinskim naporom osposobi Hala SC Slana Bara, a u skladu sa svim pozitivnim zakonskim odredbama za održavanje utakmica povišenog rizika.
Kapacitet dvorane za ovu utakmicu će biti smanjen na 1.000 sedećih mesta.
Ulaz u dvoranu ce biti dozvoljen samo uz pozivnice i karte koje će štampati domaćin.
RK Partizanu će biti ustupljen kontigent ulaznica koji im pripada po Pravilniku o održavanju rukometnih utakmica RSS-a.
Ovakvom rekonstrukcijom dvorane mišljenja smo da smo otklonili sve navedene nedostatke koji su bili navedeni u vašem obrazloženju rešenja:
Dobili smo poseban deo tribine za gostujuće navijače.
Obezbedili smo četiri ulazno-izlazna prostora.
Obezbeđen je i komforan ulaz i izlaz za sva službena lica kao i predstavnike oba tima i predstavnike medija.

Podsećamo da smo u više navrata bili uspešni domaćini našoj muškoj i ženskoj reprezentaciji, da smo dobili priznanje i od EHF-a za organizaciju više evropskih utakmica u njihovom takmičenjima.

S toga smatramo da možemo biti slobodni da tražimo promenu vašeg rešenja br. 144/2024-P007 od dana 11.09.2004 po hitnom postupku kako bi imali vremena svi zajedno da izvršimo radnje koje bi dovele do maksimalno bezbednih uslova za odigravanje predmetne utakmice", navodi se u saopštenju Vojvodine. 

Informer

 

Ipak, pitanje je da li bi uprkos svim promenama "Slana bara" mogla da ugosti navijače Vojvodine i Partizana. Da to nije slučaj viđeno je u finalu Kupa Srbije prošle sezone kada je došlo do velikog sukoba navijača, a utakmica bila prekinuta na sat vremena.