15.09.2024.

20:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Strašan incident u Bakuu! Sudar Sajnca i Pereza pokvario sjajnu trku u Azerbejdžanu! (VIDEO)

Odneo je vozač Meklarena - Oskar Pijastri, pobedu u trci za Veliku nagradu Azerbejdžana u Bakuu, ali je njegova sjajna vožnja ostala u senci incidenta koji se dogodio u finišu trke. Naime, u 50. krugu došlo je do sudara Karlosa Sajnca i Serhija Pereza, a Formula 1 je, kako se može čuti, odmah otvorila istragu protiv obojice vožača. 

Vozač Red Bula - Serhio Perez, pokušao je da obiđe Karlosa Sajnca tako što mu se primakao do zadnjeg dela bolida. Nije popularni Čeko imao snage da obiđe rivala iz Ferarija, ali nije želeo ni da odustane. 

Sajnc je skrenuo u levu stranu kada je došlo do sudara i velikog incidenta na stazi u Bakuu. 

Pjastri je trijumfom na stazi u Bakuu stigao do druge pobede u karijeri. Trka je završena pod virtuelnim vozilom bezbednosti, pošto su se u 50. krugu sudarili Karlos Sainc iz Ferarija i Serhio Peres iz Red Bula. Drugo mesto osvojio je Šarl Lekler iz Ferarija, dok je treći bio Džordž Rasel iz Mercedesa. Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je četvrto mesto, peti je bio aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen iz Red Bula, a šestu poziciju osvojio je vozač Aston Martina Fernando Alonso.