17.09.2024.

10:45

Foto: reuter/printskrin

Sport

Stavio si prst satani u oči! Nemanja sine, tebi su podigli spomenik viteza pravoslavlja! Sveštenik Predrag Popović podržao Majdova!

Srpski džudista Nemanja Majdov (28) našao se u centru pažnje nakon što je suspendovan na pet meseci zbog toga što se prekrstio pre borbe sa Grkom Teodorisom Celidisom, na Olimpijskim igrama u Parizu. Međunarodna džudo federacija kaznila ga je zbog kršenja Etičkog kodeksa, prema kojem je zabranjeno pokazivanje religioznih gestova pre, tokom, ili nakon borbi.

Majdov se nije izvinio zbog svog poteza, uprkos upozorenjima da bi mogao da bude sankcionisan. Umesto toga, srpski džudista je ponosno istakao da svoju veru ne krije i da neće odustati od svojih principa. Nakon što je objavio vest o suspenziji na društvenim mrežama, podrška mu je stigla sa svih strana, a među onima koji su se oglasili je i sveštenik SPC, Predrag Popović.

"Progon hrišćana i izrugivanje hrišćanstvu nije prestalo niti je skriveno, već jasno kao dan i potpuno otkriveno! A snaga naših sportista i njihove vere se upravo u progonu pokazuje. Nemanja sine, budi ponosan na sebe. Tebi su podigli spomenik viteza pravoslavlja što je veće nego da su ti dali sve zlatne medalje ovog sveta", napisao je sveštenik Predrag Popović i nastavio:

"Svima vama sportistima koji na terenu stavljate prst satani u oči, znajte da se mi, obični ljudi, veoma ponosimo. Mi narod smo i Crkva i država, tj. jedna velika porodica i kad vam kažemo da se vama ponosimo, onda to znajte. Zahvalite se vašim progoniteljima, ne budite gnevni na njih, već sa smirenjem i radošću prihvatite sve udarce i potpuno sam siguran da će vas to samo ojačati i više motivisati za dalje. A mi smo tu! Uvek ćemo biti tu uz vas. I kad pobedite i kad izgubite. Učićemo decu svoju da vas bodre. Zato ćete mene videti uvek na tribinama i u uglu ringa i gde god vi idete ja idem sa vama da vas podržim i da zajedno plačemo i radujemo se i u svemu šta nas snadje hvalimo Boga naših predaka i naših potomaka. Hvala vam i neka vas Bog sve blagoslovi!!! Živela prava Srbija na čelu sa njenim vitezovima", napisao je Popović.

Srpski džudista je video ovu poruku na društvenim mrežama, i u komentaru odgovorio svešteniku sledećim rečima: 

"Hvala oče, slava Bogu na svemu, a imamo mi i previše".