19.09.2024.

06:40

Foto: EPAImages

Sport

Filmska priča iz Kanade! Sin se povredio, otac ga zamenio i pobedio u trci! (FOTO)

Uspeo je Nikola Jokić da popularizuje konjički sportu u Srbiji, mada, većina ljudi na somborski hipodrom dolaze da zbog najboljeg košarkaša današnjice. Centar Denver Nagetsa postao je simbol konjičkog sporta na Balkanu, no, ni njegov uticaj nije bio dovljan da bi broj zaljubljenika u trke postane veći. 

Malo ko prati bilo koje dešavanja u konjičkom sportu, očekivano, budući da se radi o "bogatom sportu". Ipak, iz Kanade nam stiže filmska priča vredna pomena. Naime, Pijetro Moran - jedan od najboljih džokeja današnjice, nedavno je doživeo povredu prštenja prilikom pada iz sedla. Budući da se sve dešavalo tek nekoliko dana pre trke u Ontariju, neko je morao da zauzme njegov startni broj.

Tim Pjetra Morana tražio je alternativu, a 18-godišnjak, pronašao je idealnu zamenu u svojoj porodici - oca Davida! Iako se nikada profesionalno nije bavio trkanjem, David je zauzeo starno mesto i došao do titule. Neverovatan uspeh... 

David Moran nosio je žutu kapu za jahanje na kojoj je bilo izvezeno ime njegovog sina te je trka u Ontariju dobila i sentimentalni karakter. 

- Jahao sam za Pjetra... Bio je sa mnom! Pozvao me pre trke, rekao mi tačno kako da jašem, dakle, u osnovi on je jahao konja, a ja sam ga samo vodio - rekao je David Moran, a potom nastavio. 

- Bilo je neverovatna trka, konj je osetio da je Pjetro iza nje. Ne mogu da vam opišem osećaj dok gledam u njega kako se pretvara u pravog čoveka, sjajno je dete i prirodan jahač - priča emotivni otac. 

Dobra vest je da se Pjetro Moran uspešno oporavlja od povrede pršljena, otac David kaže da je operacija prošla kako treba i da bi uskoro trebao da bude spreman za trkanje.